Frații Tate, amendați după ce s-au filmat în timp ce hrăneau urși, pe Transfăgărășan VIDEO

Frații Tate, amendați după ce s-au filmat în timp ce hrăneau urși, pe Transfăgărășan VIDEO

Garda Forestieră Ploiești i-a amendat pe frații Tate cu câte 1.500 de lei, după ce s-au fimat în timp ce hrăneau mai mulți urși aflați în libertate și au postat imaginile pe o rețea socială.

„În urma imaginilor publicate recent în spațiul public, în care se pot observa doi cetățeni care hrănesc intenționat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploiești s-a autosesizat și a aplicat ambilor contravenienți câte o sancțiune în valoare de 1.500 lei. Reamintim că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislația românească”, a precizat, joi, Ministerul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Contravențiile s-au înregistrat, potrivit procesului verbal, în localitatea Arefu (pe Transfăgărășan).

image

Ministerul Mediului nu a precizat cine sunt „contravenienții”, însă imaginea publicată pe pagina de Facebook a instituției împreună cu procesele verbale și comunicatul este o captura video din înregistrarea distribuită de Andrew Tate, marţi, pe reţeaua X (fosta Twitter), în care se vede cum un urs de pe marginea drumului, primește, dintr-o mașină, un cârnat.

Imaginea publicată de Ministerul Mediului este din postarea făcută de Andrew Tate pe X. FOTO Facebok

Imaginea publicată de Ministerul Mediului este din postarea făcută de Andrew Tate pe X. FOTO Facebok

În aceeași zi, fratele său, Tristan Tate, a postat pe aceeaşi reţea, un video similar. „What kind of dog is this?” (Ce fel de câine este acesta?) se întreaba Tristan Tate în mesajul care însoțeste postarea.

Ministerul Mediului atrage atenția că, prin astfel de acțiuni, cetățenii se supun pe ei sau pe însoțitori unor riscuri majore.

„În același timp, hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranți cu prezența omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acțiuni de intervenție. Astfel de acțiuni ale autorităților competente vor continua în perioada următoare. Pentru a evita atacuri cu consecințe grave, pentru a proteja specia și pentru a evita sancțiunile contravenționale, facem apel la toți cetățenii să se abțină de la hrănirea urșilor sau a altor animale sălbatice”, a transmis Ministerul Mediului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…