Fraţii Tate, acuzaţi de evaziune fiscală „în serie”, în Marea Britanie. Câți bani au făcut din activităţi pe OnlyFans

Fraţii Tate, acuzaţi de evaziune fiscală „în serie”, în Marea Britanie. Câți bani au făcut din activităţi pe OnlyFans

Andrew Tate și Tristan Tate , cunoscuți în lumea online ca influenceri de succes, sunt acuzați de evaziune fiscală. Cei doi frați nu au achitat niciun impozit pe veniturile de 21 de milioane de lire (26 milioane dolari) obținute din activitățile lor online, conform informațiilor furnizate de dpa și PA Media.

Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca

Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca

Poliția din comitatele Devon și Cornwall a demarat o acțiune civilă la Tribunalul Westminster împotriva celor doi frați și a unei a treia persoane, identificată doar prin inițiala J. Sarah Clarke KC, reprezentanta poliției, a descris pe frații Tate ca fiind “evazioniști în serie și cu nerușinare”, referindu-se atât la impozite, cât și la TVA.

Conform acuzațiilor, frații Tate nu au achitat niciun impozit în nicio țară pe veniturile de 21 de milioane de lire obținute din afaceri online între 2014 și 2022. Aceste venituri provin din vânzări de produse online și din activități pe platforma OnlyFans.

Clarke a menționat un videoclip postat online de Andrew Tate în care acesta afirmă că, în timp ce locuia în Anglia, a “refuzat să plătească taxe”. Poliția a argumentat că abordarea influencerului a fost de a “ignora, ignora, ignora, pentru că într-un final (datoriile) dispar”.

Potrivit poliției, frații Tate au deschis “un număr uriaș de conturi bancare” în Regatul Unit, dintre care șapte au fost blocate. Aceste conturi au fost folosite “ca mecanism de plimbare a veniturilor din afaceri”, susține poliția.

Așa arată evaziunea fiscală, așa arată spălarea de bani”, a concluzionat Clarke în fața instanței.

Frații Tate sunt acuzați de eludarea plății taxelor și spălare de bani atât în Marea Britanie cât și în România, a notat poliția. Aceștia ar fi transferat milioane de lire într-un cont pe numele J și au deschis un al doilea cont pe numele acesteia, deși ea nu avea niciun rol în afacerile lor.

Poliția a menționat, de asemenea, o plată de 805.000 de lire în contul de Revolut al așa-numitei J, sumă din care 495.000 de lire au ajuns ulterior la Andrew Tate și 75.000 într-un alt cont pe numele lui J și care au fost apoi convertiți în criptomonede.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii