Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice

Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice

Francezii au cheltuit aproximativ 10 miliarde de dolari pentru a găzdui sărbătoarea sportului mondial pentru a treia oară, după edițiile din 1900 și 1924.

Francezii excelează la mai multe sporturi, nu doar la fotbal. FOTO: Facebook

Francezii excelează la mai multe sporturi, nu doar la fotbal. FOTO: Facebook

Drept urmare, acum sunt preocupați de „amortizarea“ acestei investiții-mamut. Așa că totul s-a scumpit la Paris, pe durata JO 2024. De pildă, călătoria cu metroul va costa 4 euro, în următoarea perioadă, față de prețul normal care era de 2,10 euro. Iar cine vrea să vadă festivitatea de deschidere din loja VIP trebuie să bage mâna adânc în buzunar. Pentru că un bilet costă 13.000 de dolari. Ce-i drept, îți oferă și oportunitatea de a te întâlni cu o parte dintre sportivii care vor fi prezenți la show-ul de mâine.

De știut despre JO 2024

*Delegația Statelor Unite e favorită să obțină primul loc în clasamentul medaliilor. Americanii au ocupat această poziție la ultimele șapte ediții al Jocurilor Olimpice de Vară! Potrivit estimărilor, sportivii americani vor pleca acasă cu 123 de medalii, cu zece mai multe comparativ cu JO 2020. China e favorită să ia locul 2 și la Paris, la fel ca în 2021, cu un total de 87 de medalii, cu două mai puține față de Tokyo.

*Decanul vârstei la JO 2024 va fi călăreață canadiană, Jill Irving (61 de ani). Care își va face debutul la Jocurile Olimpice la 50 de ani după ce s-a apucat de sportul pe care îl practică! Ea ar fi trebuit să participe și la JO 2020, însă după ce evenimentul a fost amânat pentru 2021, calul ei a devenit prea bătrân pentru a concura.

*Cel mai tânăr sportiv prezent la JO 2024 e chinezoaica Zheng Haohao (11 ani). Aceasta își va reprezenta țara în proba de skateboard.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii