Fragmentele unei drone rusești prăbușite în weekend, găsite în apropiere de Periprava

Fragmentele unei drone rusești prăbușite în weekend, găsite în apropiere de Periprava

Fragmente ale unei drone de origine rusească au fost găsit în apropiere de Periprava, în județul Tulcea, a transmis Ministerul Apărării Naţionale. Specialiștii caută de asemenea, în continuare, în apropierea localității Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact, scrie Hotnews .

„Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat proximitatea localității Periprava, judetul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale.

În perioada următoare vor fi executate acțiuni de cercetare și în proximitatea localității Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact.

Menționăm cǎ, atât aria cercetată în apropierea localității Periprava, cât și posibila zonă de impact din proximitatea localității Caraorman se află în zone mlăștinoase, în afara localităților, nefiind afectate elemente de infrastructură”, arată comunicatul MApN.

Amintim că sâmbătă spre duminică un grup de drone de atac Shahed rusești a violat spațiul aerian al României, ce a făcut ca autoritățile române să emită un mesaj RO Alert pentru județele Tulcea și Constanța în care avertizează locuitorii asupra riscului căderii unor obiecte din spațiul aerian în urma atacului rusesc.

Ministerul Apărării Naționale a confirmat că cel puțin dintre două dronele cu care Rusia a atacat Ucraina sâmbătă spre duminică au ajuns în spațiul aerian românesc, în cazul uneia dintre ele fiind „indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național, într-o arie nelocuită”.

Bucureștiul a reacționat oficial prin Ministerul Afacerilor Externe, care a cerut respectarea normelor de drept internaţional, inclusiv a inviolabilităţii spaţiului aerian al României şi a reiterat condamnarea puternică a acestor atacuri ilegale.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a denunțat duminică incidentele ca fiind „iresponsabile și potențial periculoase”, în timp ce a spus că nu există indicii privind un atac deliberat asupra statelor membre ale alianței.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate