FOTO Schimbări la Facebook pe Messenger, Android şi Desktop
Messenger cu apeluri
Aplicaţia de Messenger a fost prima updatată de acum două zile şi a arătat că reţeaua socială se concentrează în continuare pe aceasta, deşi WhatsApp a costat 19 miliarde de dolari şi e în plină ascensiune.
De curând, Facebook a adăugat un buton pentru apeluri de voce. Practic, cu ajutorul abonamentului de date sau unei conexiuni Wi-Fi, utilizatorii se pot suna între ei cu ajutorul aplicaţiei. Facebook Messenger poate fi folosită nu numai de cei care au un cont activ de Facebook, ci şi cu numărul de telefon.
Aplicaţia a fost modificată pentru a putea să concureze cu altele de pe piaţă, cum ar fi Viber sau chiar Skype. La finalul oricărei conversaţii ni se cere părerea privind calitatea convorbirii, dovadă că Facebook vrea să îmbunătăţească acest feature. Noi am încercat deja să sunăm şi în afară de momentele când internetul mergea prost, calitatea apelului este foarte bună.
Messenger cu buton de apel
Ce urmează? Probabil că şi WhatsApp va primi cât de curând această caracteristică. Până una alta, utilizatorii au fost loviţi de a doua cădere a serverelor aplicaţiei de când a fost achiziţionată.
Facebook Messenger a fost updatat pe iOS şi Android. Cei de pe Windows Phone nu au primit încă această caracteristică.
Un nou look pe Android
La Tech Adevărul avem varianta Beta a aplicaţiei de Facebook, ceea ce înseamnă că de multe ori vom vedea schimbări care nu au fost încă lansate pentru varianta generală. De curând, am primit şi un redesign care aminteşte de aplicaţia de pe iOS.
Cu această schimbare, odată ce va fi introdusă, Facebook se va îndepărta definitiv de designul care l-a făcut celebru pe mobil. Singura diferenţă la varianta pe care am testat-o noi este că nu am putut de niciun fel să schimbăm News Feed-ul pe cele mai recente postări şi rămânea pe Most Popular. Aplicaţia e mai modulară, mai puţin rotundă. Bara de sus nu mai are decât un buton de search şi cel de prieteni, iar sub el e modulul de News Feed, Friend Requests, Mesaje şi Notificări (la iOS acestea sunt puse în partea inferioară).
De asemenea, o altă variantă a acestui redesign a integrat şi Facebook Home în aplicaţie, dar care poate fi dezactivat cu uşurinţă. E clar, Facebook nu renunţă aşa uşor la ideea de a ocupa ecranul telefonului.
Buton de salvare pe desktop
Pe desktop Facebook pregăteşte un buton de Save Later, care ar putea să facă reţeaua să concureze cu aplicaţii cum ar fi Pocket sau Instapaper. Vedeţi un link interesant, dar nu aveţi timp să-l accesaţi? Apăsaţi Save Later şi vă creaţi practic o mică revistă. Acest lucru vine în concordanţă şi cu Facebook Paper, aplicaţia lansată de curând pe iOS.
De asemenea, butoanele de Save Later vor putea fi disponibile în viitor pentru orice browser, ca să salvăm orice link de pe internet în feature-ul din Facebook.
Sursa: adevarul.ro