Fotbalist străin, impresionat de siguranța și frumusețea României: „Nici în SUA, Spania sau Franța nu am văzut așa ceva”

Fotbalist străin, impresionat de siguranța și frumusețea României: „Nici în SUA, Spania sau Franța nu am văzut așa ceva”

Nicolas Samayoa, fundaș central în vârstă de 29 de ani de la Poli Iași, a declarat că se simte mult mai în siguranță în România decât în alte țări în care a fost.

FOTO Arhivă

FOTO Arhivă

Născut în Guatemala, Nicolas Samayoa a venit la Poli Iași anul trecut, după ce a jucat la Comunicaciones din prima ligă guatemaleză. După un an în România, el a mărturisit că se simte mult mai în siguranță aici decât în alte țări europene și în SUA, unde a mai jucat.

Dacă aş compara România cu alte ţări din Europa, cum ar fi Spania şi Franţa , unde am fost, dar şi cu SUA, simt că România este ţara unde mă simt cel mai în siguranţă. Putem să mergem în parc la 12 noaptea şi nu ni se va întâmpla nimic.

România este o ţară foarte frumoasă. Şi eu, şi soţia mea am fost foarte surprinşi să vedem că Iaşi este un oraş frumos, foarte sigur”, a afirmat Samayoa, potrivit orangesport.ro.

Nicolas Samayoa, fundaș central de bază pentru echipa lui Tony Da Silva, a jucat integral în toate cele 7 meciuri din acest sezon de Liga 1.

De la sosirea sa în România, valoarea sa de piață a crescut semnificativ, de la 150.000 de euro la 550.000 de euro, conform Transfermarkt, citat de GSP.

În sezonul trecut, internaționalul guatemalez a fost prezent în 30 de meciuri din Superliga, contribuind la salvarea echipei Poli Iași de la retrogradare în ultima etapă.

Acum două luni, Guatemala a pierdut un meci amical împotriva Argentinei, cu scorul de 1-4. Cu toate acestea, Nicolas Samayoa, care a jucat pentru naționala țării sale, a rămas cu o amintire de neuitat: confruntarea cu Lionel Messi.

Sunt foarte mândru că pot să îmi reprezint ţara şi să primesc această oportunitate, de a juca, în opinia mea, împotriva celui mai bun jucător din istoria fotbalului. Părea imposibil când eram copil şi a devenit realitate", a declarat Samayoa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire epocală în Sarmizegetusa Regia: templul pictat al dacilor, dezvelit după două milenii

2 Blonda prezentă alături de șeful Telegram în momentul arestării sale în Franța a aprins imaginația internauților

3 Rușii au adus la Kursk 30.000 de militari și încearcă să creeze un inel în jurul forțelor Ucrainei. Gen. Sîrskîi mai spune că în Donbas situația e foa…

4 O înregistrare video a Forțelor Aeriene Ucrainene ar fi dezvăluit din greşeală poziţia unui avion de vânătoare F-16

5 Cine mai crede ca SUA n-ar merge până la capăt alături de Israel în orice conflict să se uite peste cifrele astea...