Fotbal: Victor Angelescu va achiziţiona acţiunile deţinute de cehul Martin Machon la FC Rapid

Fotbal: Victor Angelescu va achiziţiona acţiunile deţinute de cehul Martin Machon la FC Rapid

Victor Angelescu va deveni acţionarul majoritar al clubului de fotbal Rapid Bucureşti prin achiziţionarea pachetului deţinut de antreprenorul şi investitorul ceh Martin Machon, care a deţinut 49% din FC Rapid din 2018, când echipa evolua în ligile inferioare, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

În timpul celor patru ani de colaborare a lui Machon cu FC Rapid Bucureşti, clubul a reuşit să revină în Liga I de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016. ''Iniţial, puţini au crezut în planul ambiţios de a readuce clubul în clasament, dar experienţa administrativă şi pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade, iar fiecare an a dus echipa cu un pas mai aproape de îndeplinirea scopului vizat. Clubul a făcut un pas incredibil avansând din liga a treia în clasamentul de top în doar patru ani. Primul sezon înapoi în top demonstrează că această echipă cu istorie bogată nu a revenit fără ambiţii, plănuind să lupte pentru participarea în competiţiile europene în următorii ani'', se arată în comunicat.

Martin Machon nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a promovat în prima ligă, investitorul a decis să-şi vândă acţiunile. Ambele părţi au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacţiei. FC Rapid va rămâne pe mâinile românilor, iar Machon nu plănuieşte, momentan, nicio investiţie în industria sporturilor şi vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România.

''Dezvoltarea Rapid Bucureşti de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susţinut totodată şi creşterea brandului APS România. Le dorim Rapidului şi lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competiţiilor europene'', a declarat Martin Machon.

Grupul APS operează în principal pe pieţe din Europa Centrală şi de Sud-Est. Compania este reprezentată în 15 ţări. Activitatea de bază a grupului APS este reprezentată de trei piloni: investiţie, administrarea şi gestionarea creanţelor restante, investiţiile imobiliare, recuperarea datoriilor. În prezent, administrează portofolii NPL, cu o valoare nominală de peste 10,3 miliarde de euro.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…