Fotbal: România, în grupă cu Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord, în Liga Naţiunilor 2020-2021

Fotbal: România, în grupă cu Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord, în Liga Naţiunilor 2020-2021

Selecţionata României a fost repartizată alături de Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord, în Grupa 1 a Ligii B, la tragerea la sorţi a Ligii Naţiunilor la fotbal, ediţia 2020-2021, efectuată marţi seara, la Amsterdam.

Foto: (c) Yves Herman / REUTERS



Tricolorii vor înfrunta din nou Norvegia, pe care au avut-o ca adversară în preliminariile EURO 2020, ambele partide încheindu-se la egalitate, 2-2 în deplasare şi 1-1 la Bucureşti.

România ar putea întâlni Austria şi la turneul final al EURO 2020 dacă tricolorii vor trece de barajul din luna martie.

Tricolorii se află în a doua divizie valorică a competiţiei, după ce la ediţia inaugurală au evoluat în al treilea eşalon valoric.

La ediţia 2020-2021 vor fi 16 echipe în Liga A, 16 în Liga B, 16 în Liga C şi 7 în Liga D.

Câştigătoarele grupelor din Liga A vor participa la turneul final al Ligii Naţiunilor, în iunie 2021: semifinale/finale. Deţinătoarea trofeului este Portugalia. Câştigătoarele grupelor din Ligile B, C şi D vor promova în divizia superioară. Ultimele clasate în Ligile A şi B vor retrograda în divizia inferioară. Întrucât în Liga D sunt doar două grupe, echipele retrogradate din Liga C vor fi stabilite în urma unui play-out, în martie 2022.

Clasarea din Liga Naţiunilor va influenţa şi preliminariile Cupei Mondiale din 2022. În acele calificări, cele 10 câştigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naţionale în Liga Naţiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecţionatelor de pe locul al doilea, într-un baraj de stabilire a ultimelor trei locuri de Mondial.

La prima ediţie a Ligii Naţiunilor, România a evoluat în Liga C, ocupând locul al doilea în Grupa a 4-a, cu 12 puncte (neînvinsă), după Serbia (14 puncte), dar înaintea Muntenegrului (7 puncte) şi a Lituaniei (0 puncte).

Meciurile din faza grupelor Ligii Naţiunilor se vor disputa în perioada septembrie-noiembrie 2020: etapa 1 în perioada 3-5 septembrie, etapa a 2-a în perioada 6-8 septembrie, etapa a 3-a în intervalul 8-10 octombrie, etapa a 4-a între 11-13 octombrie, etapa a 5-a în perioada 12-14 noiembrie, iar etapa a 6-a în perioada 15-17 noiembrie.

În Liga A, Portugalia, campioana europeană en titre şi câştigătoarea primei ediţii a Ligii Naţiunilor, se află în grupă cu Franţa, campioana mondială, şi Croaţia, vicecampioana mondială, în timp ce Spania şi Germania, campioane mondiale în 2010 şi 2014, sunt adversare în Grupa a 4-a.

Fostul portar englez David Seaman a tras la sorţi grupele din Liga D, fostul internaţional elveţian Philippe Senderos a efectuat tragerea la sorţi în Liga C, olandezul Rafael van der Vaart s-a ocupat de Liga B, iar portughezul Luis Figo a efectuat tragerea la sorţi în Liga A.

Componenţa grupelor din cele patru ligi:
Liga A

Grupa 1: Olanda, Italia, Bosnia-Herţegovina, Polonia;
Grupa 2: Anglia, Belgia, Danemarca, Islanda;
Grupa 3: Portugalia, Franţa, Suedia, Croaţia;
Grupa 4: Elveţia, Spania, Ucraina, Germania;

Liga B
Grupa 1: Austria, Norvegia, Irlanda de Nord, România;
Grupa 2: Cehia, Scoţia, Slovacia, Israel;
Grupa 3: Rusia, Serbia, Turcia, Ungaria;
Grupa 4: Ţara Galilor, Finlanda, Irlanda, Bulgaria;

Liga C
Grupa 1: Azerbaidjan, Luxemburg, Cipru, Muntenegru;
Grupa 2: Armenia, Estonia, Macedonia de Nord, Georgia;
Grupa 3: R. Moldova, Slovenia, Kosovo, Grecia;
Grupa 4: Kazahstan, Lituania, Belarus, Albania;

Liga D
Grupa 1: Malta, Andorra, Letonia, I. Feroe;
Grupa 2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltar.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”