Fotbal: Mourinho a ajuns la un acord cu Procuratura spaniolă pentru a evita o pedeapsă cu închisoarea (El Mundo)

Fotbal: Mourinho a ajuns la un acord cu Procuratura spaniolă pentru a evita o pedeapsă cu închisoarea (El Mundo)

Portughezul Jose Mourinho, fostul antrenor al echipei de fotbal Real Madrid, a ajuns la un acord cu Procuratura spaniolă, pentru a pune capăt procedurii judiciare deschise împotriva sa şi a evita o pedeapsă cu închisoarea, scrie cotidianul El Mundo în ediţia sa de marţi.

Publicaţia iberică precizează că actualul manager al lui Manchester United a recunoscut că a comis delicte împotriva Trezoreriei publice, în cursul etapei sale de la Real Madrid, legate de impozitarea drepturilor sale de imagine, urmând să achite o amendă de 800.000 de euro. În acest fel, se va comuta o pedeapsă cu închisoarea, care a fost stabilită la 12 luni.

Conform unor surse apropiate de fiscul spaniol şi citate de El Mundo, acordul a fost încheiat şi urmează doar să fie oficializat în cursul următoarelor săptămâni.

Antrenorul portughez a mai avut probleme şi în trecut cu fiscul spaniol, căruia i-a achitat 4,4 milioane de euro în iulie 2015, pentru delicte comise în exerciţiile fiscale 2011 şi 2012.

Cazul său a fost redeschis în urma anchetei Football Leaks, care a dezvăluit că Mourinho a cedat drepturile sale de imagine unei societăţii cu sediul în Insulele Virgine Britanice, pentru a evita plata impozitelor.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 „Probabil aţi văzut deja ce s-a întâmplat în România” / Mesajele subversive ale pionilor Moscovei care caută sabotori în Europa

5 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile