Fotbal: Gigi Becali anunţă transferurile jucătorilor Antoni Ivanov, Iulian Cristea şi Ibrahima Tandia la FCSB

Fotbal: Gigi Becali anunţă transferurile jucătorilor Antoni Ivanov, Iulian Cristea şi Ibrahima Tandia la FCSB

Finanţatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va transfera 4-5 jucători pe care noul antrenor Mihai Teja îi doreşte, printre aceştia numărându-se Antoni Ivanov (23 de ani, mijlocaş) şi Iulian Cristea (24 de ani, fundaş) de la Gaz Metan Mediaş şi Ibrahima Tandia (25 de ani, mijlocaş) de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

"Lui Mihai i-am spus că îi fac toate poftele. Deci orice jucător îl va dori, îl va avea. Numai preţul să fie în limitele bunului simţ. Dar eu am luat deja legătura cu jucătorii pe care îi vrea şi suntem cam înţeleşi pentru ei. S-a rezolvat cu transferurile lor, sunt ca şi luaţi. Eu voiam alţi doi, dar Mihai mi-a zis că nu face posesia cu ei. Aşa că fac ca el. Jucătorii pe care îi vrea el sunt mai mult de creaţie, mijlocaşi şi atacanţi. Ivanov i-am promis că vine şi am rezolvat în mare cu el. Fundaşul Cristea joacă central, deci vine şi nu mai avem nevoie acolo. Iar cu Andrei Cristea era rezolvat, dar vine dacă îl vrea Mihai. El mi-a spus că e bun, dar nu că e de cinci clase. Că are kilograme în plus şi că dacă îl luăm trebuie să îi punem o clauză să slăbească. Şi mă gândeam să îi pun aşa clauză şi lui Gnohere, să mai slăbească şi el vreo 3 kilograme. Am discutat şi cu impresarul lui Tandia (n.r.- Ibrahima Tandia) de la Sepsi. Vine impresarul să discutăm", a spus Becali.

"Mihai a pus pe o listă 6-7 jucători, dar nu o să îi iau pe toţi, doar pe 4-5 care crede el că sunt mai valoroşi. Pentru că noi nu avem timp să îi creştem pe Florinel Coman şi pe Nedelcu. Trebuie să luăm şi jucători cu experienţă ca să luăm campionatul. Nu avem timp să stăm după Moruţan, după Coman, după Nedelcu. Şi pe ei trebuie să îi creştem, ca să luăm banii pe ei, dar mai întâi să luăm campionatul. Deci vom lua 4-5 jucători cu experienţă ca să luăm campionatul", a precizat finanţatorul.

Gigi Becali a explicat că a discutat cu 3 antrenori, dar l-a ales pe Mihai Teja pentru că acesta i-a promis că echipa va avea posesie. "Când am discutat cu Dan Alexa, el mi-a spus că vrea să aibă legătură directă cu mine, nu prin intermediari, prin MM Stoica. El nu a zis că nu vrea să aibă de-a face cu MM, pentru că MM e omul meu, mâna mea dreaptă în club. Cine nu vrea să aibă de-a face cu MM, nu vine la echipă. Apoi i-am spus că mai vreau să vorbesc cu alţi 2 antrenori. Iar lui MM i-am spus să nu se bage, că eu aleg antrenorul, şi s-a conformat. Am vorbit cu Puiu Iordănescu şi i-am zis că e normal ca şi Edi să aibă o şansă. I-am transmis să mă sune Edi Iordănescu a doua zi, dar el nu m-a sunat până seara. Până atunci, am zis să vorbesc înaintea lui cu Mihai Teja. Când m-a sunat seara Edi, deja vorbisem cu Mihai, care m-a impresionat aşa de tare că nu am mai vorbit şi cu el. Cu Edi m-am despărţit prieteneşte şi i-am spus că o dată şi-o dată tot va fi antrenorul Stelei (n.r. - FCSB), că aşa e corect", a precizat Becali.

Finanţatorul susţine că directorul sportiv al echipei FCSB, Mihai Stoica, a plâns de bucurie când a aflat că nu va fi instalat Dan Alexa, în prezent antrenor la Dunărea Călăraşi. "MM mi-a spus că nu avem antrenor când era Dică, dar se referea la faptul că jucătorii nu fac în teren ce cere el. Pentru că MM mi-a zis că Dică ştie mai mult fotbal decât toţi antrenorii. Deci la asta se referea MM că nu avem antrenor. Când i-am spus că îl pun pe Mihai Teja, MM a început să plângă de bucurie. Cu Edi nu e în prietenii mari, ştiam asta. Dar el plângea de bucurie că nu vine Dan Alexa. Aşa mi-am dat seama că el nu îl voia pe Alexa. Însă MM nu a avut nicio implicare în alegerea lui Teja. Mi-am dat seama că era să fac o greşeală că nu l-am consultat pe MM. MM a izbucnit în plâns de fericire că nu vine Alexa, dar nu a îndrăznit să zică nimic de Alexa. M-am bucurat că nu mi-am supărat prietenii", a spus finanţatorul.

"Văzusem la televizor că Mihai Stoichiţă spusese că Teja e antrenor de posesie. Apoi, am vorbit şi cu Gică Hagi şi i-am cerut părerea. Şi el a zis la fel, că e antrenor de posesie. Deci e exact ce voiam eu. Mihai Teja mi-a zis că Steaua trebuie să sufoce adversarul. Şi mi-a zis că nu pot să am posesie cu Filip şi nici cu doi jucători pe care voiam eu să îi iau. El mi-a spus că nu poţi să faci posesia cu mijlocaşi lenţi. Eu vedeam Filip că e lent, dar nu înţelegeam secretul. Deci e nevoie de un mijlocaş rapid... iar el mi-a zis că ăsta e Ivanov. Pentru că nu vreau să am emoţii. Iar mie nu mi-e frică atunci când am mingea. Asta vreau eu, să fie mingea mereu la noi", a explicat Becali.

Acesta a adăugat că nu l-a instalat antrenor pe Mihai Teja pentru că este aromân. "Nu e neam cu mine, e adevărat că familiile noastre se cunosc de 100-200 de ani, dar nu e neam. Însă nu se pune problema de încredere, a semnat contractul, nici nu l-a citit, pentru că e prea mare respectul. E prea mare ca să ne apucăm acum să ne păcălim sau să ne certăm. Şi nu l-am luat pe Mihai că e cuminte, dacă era aşa, îl luam de la început. Eu l-am luat de valoare. Şi 6 luni face ce vrea el. Îi aduc 4-5 jucători, pe care îi vrea el. Şi să facă posesia. După 6 luni e posibil să plece, dar e posibil şi să rămână, că poate îmi place jocul, chiar dacă nu luăm titlul. Nu o să mă cert cu Mihai, cum nu m-am certat nici cu Dică. Să dea Dumnezeu să facem lucruri mari împreună. Să ajungem în grupele Ligii Campionilor. Şi, peste 5-6-7 ani, când o să merit şi eu, poate şi câştigăm Liga Campionilor", a mai afirmat Becali.

Mihai Teja (40 de ani) a fost numit, joi, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FCSB, în locul lui Nicolae Dică , tehnician care a părăsit vicecampioana după ultimul meci din acest an, 0-2 cu CFR Cluj.

Teja , care a semnat un contract valabil 1 an şi jumătate, a mai antrenat în cariera sa de până acum formaţiile Universitatea Cluj, selecţionata Under 21 a României, Dinamo, Pandurii Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş. De asemenea, el a fost antrenor secund la echipele Astra Ploieşti, Petrolul Ploieşti, Standard Liege şi Mouscron.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite