Fotbal: Campionatul Poloniei, ''regele'' penalty-urilor (studiu); România, pe locul al cincilea

Fotbal: Campionatul Poloniei, ''regele'' penalty-urilor (studiu); România, pe locul al cincilea

Campionatul Poloniei este, în Europa, cel care are cea mai mare medie de penalty-uri acordate în raport cu minutele de joc, conform unui studiu difuzat de Observatorul pentru fotbal (CIES), în timp ce România ocupă locul al cincilea.

Conform studiului difuzat de CIES, Ekstraklasa este, în rândul celor 35 de campionate europene studiate, cel al cărui număr de penalty-uri fluierate pe minut de joc este cel mai ridicat începând din sezonul 2017-2018. Un penalty este fluierat, în medie, la fiecare 230 de minute în campionatul Poloniei.

Pe locul secund este prima ligă ucraineană, cu un penalty dictat la fiecare 231 de minute, iar prima ligă din Serbia se află pe poziţia a treia, cu un penalty la 233 de minute. Turcia ocupă locul al patrulea, cu un penalty la 238 de minute, în timp ce Liga I (România) se află pe cinci, cu o lovitură de la 11 metri acordată la fiecare 249 de minute jucate.

Serie A este a şasea (un penalty la 249 de minute), în timp ce Ligue 1 ocupă locul 8 în acest clasament, cu un penalty fluierat la 262 de minute.

În timp ce campionatul Norvegiei încheie acest clasament (un penalty la 389 de minute), Premier League ocupă penultimul loc (un penalty la 328 de minute).

La nivel de cluburi, Steaua Roşie Belgrad este lider la acest capitol (un penalty la 209 minute), în timp ce Burnley se află la coada clasamentului (un penalty la 2. 363 minute). Primele două echipe româneşti din această ierarhie sunt FCSB - locul 7 (un penalty la 290 de minute) şi Universitatea Craiova - locul 8 (un penalty la 290 de minute). Politehnica Iaşi este ultima echipă din Liga I la acest capitol, cu un penalty acordat la 720 de minute.

În Franţa, în Ligue 1, PSG este clubul care are cea mai mare rată de penalty-uri (1/319).
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…