Fotbal: Burleanu susține că nu a făcut plângere la DIICOT împotriva fostei conduceri a FRF

Fotbal: Burleanu susține că nu a făcut plângere la DIICOT împotriva fostei conduceri a FRF

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că nu a făcut plângere la DIICOT împotriva fostei conduceri a Federației Române de Fotbal în ceea ce privește banii cheltuiți pentru construcția Centrului de Fotbal de la Buftea.

'Nu a existat nicio plângere din partea FRF pe acest subiect (n.r. — cazul Centrului de Fotbal Buftea), dar am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ceea ce mi s-a solicitat. Cei de la UEFA și FIFA știu de acest caz din moment ce a devenit public, pot să confirm asta', a spus șeful FRF.

Acesta a recunoscut că a făcut plângeri împotriva fostei conduceri a FRF, dar pe alte subiecte. 'Sigur că am făcut. Și azi mă bucur că am avut acea inițiativă. Și mă refer la acea rentă viageră (n.r. — pentru fostul președinte al FRF, Mircea Sandu) și câteva alte lucruri. De aceea azi pe mine nu mă mai surprinde această anchetă îndreptată împotriva fostei conduceri a FRF', a explicat Burleanu.

Până în prezent, mai mulți oameni din lumea fotbalului au fost audiați în calitate de martori în acest dosar, printre care Dumitru Costin, fost președinte al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori; Ștefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal; fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir; Marian Rusen, președintele clubului Juventus Colentina; Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA); Iuliu Mureșan, președintele clubului CFR Cluj; Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani; Cristian Borcea, fost președinte executiv al clubului de fotbal Dinamo; Vasile Avram, fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Procurorii susțin că, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracțional organizat, prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion de dolari, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice. Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

AGERPRES


populare
astăzi

1 VIDEO Cine-o fi „năpârca cu ochelari care dă târcoale”, Ponta?

2 Oamenii lui Elon Musk au preluat controlul agenţiei de resurse umane a guvernului SUA!

3 Detalii neștiute despre viața fostului preşedinte al Germaniei, Horst Köhler: „Mama lui s-a născut la Brașov, iar mămăligă era mâncarea preferată din …

4 Cristian Gațu plătește scump faptul că și-a înșelat soția cu menajera. Unde locuiește, după ce a vândut vila din Corbeanca

5 VIDEO Georgescu îndeamnă la boicotarea supermarketurilor în 10 februarie