Fotbal: Academia Rapid va evolua în Liga a IV-a, alături de CSA Steaua și CS FC Dinamo

Fotbal: Academia Rapid va evolua în Liga a IV-a, alături de CSA Steaua și CS FC Dinamo

AS Academia Rapid București, echipa înființată de Primăria Sectorului 1, care a obținut dreptul de folosință a mărcii, culorilor și siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, a fost înscrisă de Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) în ediția 2017-2018 a Ligii a IV-a, la fel ca și formațiile CSA Steaua, aparținând Armatei, și CS FC Dinamo, aflată în proprietatea fostului acționar dinamovist Nicolae Badea.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că totul este pus la punct pentru ca noua echipă Rapid să înceapă sezonul. "Am primit acum o adresă de la AMFB prin care suntem anunțați că ne-au acceptat cererea de a juca în Liga a IV-a. Este o reușită pentru noi și o dovadă că vrem să facem lucrurile așa cum trebuie. Totul este pus la punct, avem contract de închiriere a mărcilor FC Rapid București, avem conducere, avem antrenor, pe Constantin Schumacher, totul este 100% rapidist. Și avem și stadion. Pentru că am semnat și contractul cu CS Rapid pentru ca echipa să joace acolo unde îi este locul, adică pe Giulești", a afirmat edilul.

Acesta a adăugat că se așteaptă la o luptă dură pentru promovarea în Liga a III-a, având în vedere contracandidatele CSA Steaua și CS FC Dinamo. "Nu va fi ușor deloc în Liga a IV-a, pentru că vom juca împotriva celor de la CSA Steaua și Dinamo, o echipă înființată din ce înțeleg de domnul Nicolae Badea. În plus, mai sunt echipe cu pretenții acolo... Dar eu am încredere în echipa noastră, că vom putea să promovăm și în cel mai scurt timp să jucăm în Liga I", a menționat Daniel Tudorache.

Componența Ligii a IV-a, ediția 2017-2018, aprobată de Comitetul Executiv al AMFB este următoarea: AFC Asalt, AFC Carmen, AFC Comprest GIM, CS FC Dinamo, FC Metaloglobus II, CS Progresul 2005, AFC Progresul 1944 Spartac II, AS Academia Rapid, AFC Rapid, AS Romprim, FC Sportul Studențesc SA, CSA Steaua, AS Termo, Tricolor FC, AFC Venus 1914 și ACS Victoria.

Primăria Sectorului 1 va prezenta, miercuri, la ora 11,00, într-o conferință de presă, conducerea noului Rapid: Daniel Niculae — președinte, Ovidiu Burcă — director general, Daniel Pancu — director tehnic, Constantin Schumacher — antrenor.

Conform Ordonanței de Urgență 38/2017, autoritățile publice locale pot finanța activitățile sportive în limita a 5% din buget. Bugetul Primăriei Sectorului 1 este în prezent de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că poate investi în sport aproximativ 17,5 milioane de euro.

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvență în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul București a dispus intrarea în faliment și dizolvarea societății. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitație palmaresul și mărcile FC Rapid.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...