Fostul tenisman Boris Becker nu se mai prevalează de imunitatea diplomatică în dosarul în care este acuzat de datorii

Fostul tenisman Boris Becker nu se mai prevalează de imunitatea diplomatică în dosarul în care este acuzat de datorii

Fostul tenisman german Boris Becker a anunţat că nu se mai prevalează de imunitatea diplomatică în dosarul în care este acuzat de datorii în Regatul Unit, scrie DPA.

Decizia a fost adusă la cunoştinţa anchetatorilor de avocaţii lui Becker la termenul de luni al procesului care are loc la Înalta Curte de la Londra.

Astfel, trofeele şi medaliile cucerite de acesta de-a lungul carierei pot fi scoase la vânzare în contul datoriilor, după ce casa de licitaţii amânase procedura până la clarificarea statutului acestuia.

În luna iunie, fosta glorie germană a tenisului a încercat să se prevaleze de imunitatea diplomatică pentru a scăpa de procedurile judiciare declanşate împotriva sa pentru datorii în Marea Britanie, invocând misiunea ce i-a fost încredinţată de Republica Centrafricană, în aprilie, de "ataşat" pentru afaceri sportive în UE. Conform avocaţilor săi, imunitatea presupunea ca orice acţiune legală contra lui Becker ar trebui, în prealabil, aprobată de şeful diplomaţiei britanice şi de omologul său centrafrican.

În replică, directorul de cabinet al ministrului Afacerilor Externe din Republica Centrafricană susţinea, tot la acea vreme, că paşaportul diplomatic al lui Boris Becker este "un fals". "Profilul postului domnului Becker nu există în fişierele centrafricane", afirma Cherubin Moroubama, directorul de cabinet al ministrului Charles Armel Doubane.

Cu şase titluri de Mare Şlem în palmares, Boris Becker a câştigat 49 de titluri în cariera sa şi peste 20 de milioane de euro, însă gestionarea deficitară a fondurilor sale după încheierea carierei s-a transformat în coşmar pentru legendarul jucător, tribunalul londonez declarându-l în faliment în iunie 2017. "Decizia de a demara proceduri pentru bancrută împotriva mea este nejustificată şi injustă", spunea atunci Boris Becker.

În 2002, justiţia germană l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 500.000 euro pentru aproximativ 1,7 milioane euro restanţe la impozite. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto:BorisBeckerOfficial/ facebook.com


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…