Fostul președinte și premier al Albaniei, dezvăluiri despre Florian Coldea. „Mafia internațională are un mare interes”

Fostul președinte și premier al Albaniei, dezvăluiri despre Florian Coldea. „Mafia internațională are un mare interes”

Fostul președinte și premier albanez susține că a găsit documentul semnat de secretarul general al consiliului de miniștri, Engjell Agaci, cel care a semnat ordinul ca Florian Coldea să fie consilierul premierului Edi Rama pe probleme de securitate.

Coldea alături de Dorian Ducka, consilier al premierului Rama FOTO romaniatv.net

Fostul președinte a dezvăluit acum câteva zile că fostul adjunct SRI Coldea este în prezent consilierul premierului albanez pe probleme de securitate.

”Numele generalului Coldea a apărut în presă ca o legătură între prim-ministrul Albaniei, Edi Rama și cartelul Sinaloa din Mexic, care a arătat interes despre ce fel de cooperare este între Rama și Coldea. Am găsit documentul semnat de secretarul general al consiliului de miniștri Engjell Agaci, o persoană cu o activitate foarte întunecată. Conform informaţiilor, a reprezentat narcotraficanții în Italia, dar îi și prezenta înaltelor autorități cum ar fi generalul Lisi de la Guardia di Financia. Engjell Agaci a semnat ordinul ca generalul Coldea să fie consilierul lui Edi Rama pe probleme de securitate. Între timp, Edi Rama a acceptat faptul că l-a primit în biroul său pe unul dintre albanezii şefi ai Sinaloa din Mexic, Luftar Hysaj. Nu numai că l-a primit în birou dar i-a oferit și o licență pentru cazinoul din Valona, în Vlora”, a spus Sali Berisha.

Sali Berisha, fostul președinte și premier al Albaniei, a acordat un interviu jurnalistului Antena3 CNN, Ana-Maria Roman , în care a precizat că ”Generalul Coldea cu siguranță a fost angajat pentru activitățile obscure ale lui Edi Rama”.

Generalul Coldea cu siguranță a fost angajat pentru activitățile obscure ale lui Edi Rama și Taulant Balla, pentru că nimeni nu știa despre activitatea sa în Albania. Și nimeni nu știe cu cât este plătit generalul Coldea. Dar vedeți, Edi Rama, pentru puterea sa, pentru interesele sale, a reușit să-l corupă și pe șeful de contrainformații FBI pentru New York, McGonigal. Între ei, se află Dorian Duçka, este și el consilier privat și fost vice-ministru al lui Edi Rama. Duçka şi Coldea fac un binom pentru activităţile întunecate ale lui Rama.

Ce a fost cu Duçka știm mai multe, pentru că Duçka a fost un om care a lucrat cu McGonigal, condamnat acum de tribunalul din Washington pentru dosarul Albania, aproximativ trei ani de închisoare. Dar care a fost combinația cu Duçka şi Coldea urmează să fie investigat”, a mai spus fostul președinte albanez.

Acesta nu a putut prezenta dovezi legate de faptul că Florian Coldea are vreo implicare în traficul de droguri, dar că stie din presă că o femeie strâns legată de Coldea a făcut intermedierea traficului de droguri.

”Este vorba despre traficul de droguri din Albania în România. Un lucru este sigur, că în Albania, în 2015, a fost găsită cea mai mare, de departe, fabrică de cocaină din toată regiunea. Și în această fabrică de cocaină, grupul era unul columbian din Albania. Iar fratele lui Edi Rama era unul dintre cei mai importanți lideri al acestuia”.

Sali Berisha mai spune în interviu că actualul ministru de interne al Albaniei, Taulant Balla, este un om al clanurilor de droguri.

”El este bine cunoscut, prin documente oficiale, că a avut legături cu cel puțin patru mari clanuri de droguri albaneze. L-am văzut fotografiat cu Coldea. Acest om a studiat în România și a spus că este prieten cu fostul prim-ministru al României, domnul Ponta, și au studiat împreună. Nu știu dacă este adevărat sau nu, dar ceea ce știu foarte bine, când era student în România, se ocupa cu traficul de persoane.

Și consilierul nostru a spus Ministerului Afacerilor Externe din Albania că acest domn cerea vize pentru trafic de persoane în ambasada noastră. Ulterior, mai departe, el lucra îndeaproape cu aceste clanuri, cu documente și acte de judecată și, de asemenea, alte documente foarte, foarte importante de la CE, Sky CE și Anchor Chat au sunat la telefoane care arătau legăturile sale. La sfârșit, am văzut într-o fotografie cu Coldea. A fost un confident al lui al lui Coldea sau nu? Nu știu. Dar este, se pare că sunt, sunt, sunt, sunt foarte apropiați, lucrează împreună”.

În Albania, presa a preluat pe larg aceste acuzații, publicând imagini cu Florian Coldea alături de Dorian Ducka și alți oficiali. Aceste imagini sunt prezentate ca dovezi ale legăturilor strânse dintre Coldea și cercurile de putere din Albania. Jurnaliștii albanezi au relatat că Florian Coldea, folosindu-și influența, ar fi facilitat Marinei Pandarof accesul într-o rețea internațională de trafic de droguri, aducând cocaină din cartelul Sinaloa în Albania.

Presa albaneză descrie detalii despre „Rețeaua M”, o structură care ar fi distribuit cocaină VIP-urilor din Tirana, implicând oameni de afaceri influenți, politicieni de rang înalt și generali.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România