Fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu este obligat de ASF să facă ofertă de preluare la Comat Met
ASF a stabilit că fostul său preşedinte Dan Radu Ruşanu şi alte persoane acţionează concertat la firma de închiriere a spaţiilor pentru birouri şi depozitare Comat Met Bucureşti (COMT) şi a dispus ca aceştia să lanseze o ofertă de preluare deoarece deţin peste 33% din acţiuni.
Dan Radu Rusanu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis săptămâna trecută o decizie în care arată că Dan-Radu Ruşanu , Anca Daniela Ruşanu, firmele Radan 2.000, Dana Management, precum şi Dumitru Ion, Laurenţiu Coman şi Constantin Sebeni deţin peste 33% din acţiunile Comat Met, pragul la care trebuie să fie lansată o ofertă de preluare, potrivit legislaţiei pieţei de capital.
"Acţionarii Ion Dumitru , Coman Laurenţiu, Sebeni Constantin, Ruşanu Anca Daniela, Radan 2.000, Dana Management şi Ruşanu Dan Radu împreună cu persoanele cu care acţionează în mod concertat au obligaţia să depună la ASF, în cel mult 15 zile de la emiterea prezentei decizii, documentaţia aferentă ofertei publice de preluare obligatorie a Comat Met Bucureşti", se arată în decizia ASF.
Hotărârea ASF vine la trei luni după ce AGA Comat Met a decis delistarea firmei.
ASF arată că Dan Radu Ruşanu deţine direct 4,17% din acţiunile Comat Met, iar familia sa încă 39,67% din titluri.
ASF menţionează în decizie că Dumitru Ion, membru CA al Comat Met, deţine 17,66% din acţiuni, în timp ce Laurenţiu Coman (preşedinte CA) are 0,02% din titluri, iar Constantin Sebeni (membru CA) 0,01% din titlurile firmei.
Firma Comat Met este listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.
Curtea de Apel Bucureşti a decis la începutul lunii martie arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu.
Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.
Familia Ruşanu controlează şi firma International Sinaia (INTE), listată de asemenea pe piaţa Rasdaq.
Acţionarii Comat Met care nu sunt de acord cu delistarea firmei, decisă la finalul anului trecut, urmează să încaseze câte 28,87 lei/acţiune, cu 44,35% peste cea mai recentă cotaţie de la bursă, înregistrată pe 8 ianuarie, de 20 lei/titlu. Raportat la preţul de 28,87 lei/acţiune, firma este evaluată la 11,3 milioane lei.
Firma a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 924.000 de lei, cu 33% peste cea din perioada similară din 2012, şi un profit net de 146.000 de lei, faţă de 121.000 de lei în primele nouă luni din 2012.
Sursa: mediafax.ro