Fostul preot Visarion Alexa a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală. Nouă femei au depus plângere

Fostul preot Visarion Alexa a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală. Nouă femei au depus plângere

Fostul preot Visarion Alexa, care a fost paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost reținut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală și ulterior plasat sub control judiciar, arată Știri pe surse.

Conform sursei citate, preotul a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată atât de fostul preot, cât și de femeia care l-a acuzat de hărțuire sexuală.

Visarion Alexa a negat constant acuzațiile, care inițial au fost formulate de nu mai puțin de 9 femei. Avocata lui, Mariana Mihai, a declarat la acel moment că între preot și una dintre femeile care a depus plângere exista o relație de prietenie. De asemenea, fostul preot nu a mai apărut în spațiul public.

Procurorii au prezentat mai multe detalii despre presupusul incident, afirmând că Visarion Alexa ar fi agresat-o sexual pe femeia de 37 de ani după spovedire, profitând de incapacitatea acesteia de a se apăra.

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)

Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Operațiunea secretă care va schimba lumea

3 Miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele: „Era un monstru, un prădător sexual, fără nicio busolă morală”

4 Misterioasa sinucidere a secretarei-șefe de la UMF București

5 Șoșoacă și-a abandonat partidul? / ANAF a declarat SOS România „inactiv”. Formațiunea riscă să nu poată participa în alegeri