Fostul ministru Codruţ Sereş, eliberat condiţionat: A fost o perioadă grea; viaţa în puşcărie nu este uşoară

Fostul ministru Codruţ Sereş, eliberat condiţionat: A fost o perioadă grea; viaţa în puşcărie nu este uşoară

Fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş a fost eliberat condiţionat luni seara din Penitenciarul Jilava, în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, după ce acesta a executat efectiv trei ani din pedeapsa de patru ani şi opt luni primită în dosarul privatizărilor strategice.

Codruţ Sereş mai avea o condamnare definitivă de patru ani închisoare în dosarul Hidroelectrica.

"A fost o perioadă lungă, a fost o perioadă grea. Din respect pentru colegii pe care i-am lăsat încă aici, nu o să intru în detalii, dar viaţa în puşcărie nu este una uşoară, este una grea, iar gândurile sunt gânduri bune", a declarat Codruţ Sereş la ieşirea din Penitenciarul Jilava.

Întrebat dacă dosarul său a fost făcut la comandă, el a spus: "E târziu, poţi să ierţi, nu poţi să uiţi lucrurile. Despre dosar, poate cu altă ocazie, că aşa, în trei minute la poarta Jilavei, este greu de intrat în toate detaliile. Am să vă spun doar atât. În urmă cu două zile, Ziarul Financiar publica o listă cu privatizările şi cu vânzările de societăţi mai mari cu un miliard din România. Şi pe locul patru era privatizarea Electrica Muntenia Sud către compania Enel. Eu nu am ce să-mi reproşez".

În ianuarie 2015, foştii miniştri Codruţ Sereş şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi la 4 ani şi 8 luni închisoare şi, respectiv, 4 ani, în dosarul privatizărilor strategice.

Zsolt Nagy a fost eliberat şi el condiţionat în octombrie 2017.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete.

Acuzaţiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii SA.

De asemenea, ei au fost acuzaţi şi în legătură cu adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”