Fosta șefă ATI de la Spitalul Pantelimon: „Ce vină am eu că se moare pe capete, mai rău ca în pandemie?”




Fosta șefă ATI de la Spitalul Pantelimon: „Ce vină am eu că se moare pe capete, mai rău ca în pandemie?”

În urma acuzațiilor aduse la adresa ei, fosta șefă ATI de la Spitalul Pantelimon, unde 17 oameni internați pe secția de terapie intensivă și-au găsit sfârșitul în decurs de trei zile, a făcut, pentru Realitatea Plus , dezvăluiri șocante despre modul în care funcționa secția.

Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București. FOTO Facebook

Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București. FOTO Facebook

Fosta șefă ATI de la Spitalul Pantelimon spune că scandalul nu are nicio legătură cu ea.

„În cursul zilei de 10, domnul manager a venit pe secția ATI, a avut discurs denigrator. Susțin că toate înregistrările ar fi făcute de mine și oamenii sunt puși de mine. Nu am acces la acte medicale (...). Au niște probleme, li se pare că îi urmăresc eu. Dar sunt înregistrări făcute de alte persoane”, a declarat Elena Voicu la Realitatea Plus.

„Ce caută morga în spatele spitalului?”

Elena Voicu a spus că nu are nicio legătură cu tragediile petrecute în spital și a mărturisit pentru sursa citată că, în urmă cu trei săptămâni, morga mobilă a stat în spatele spitalului, iar mai mulți pacienți au rămas intubați pentru o perioadă mai lungă de timp, pentru că nu exista personal care să îi îngrijească.

„Eu nici nu am avut garzi în acea perioadă vineri, sâmbătă, duminică, luni? Ce legătură are mortalitatea cu șefia mea? Că se moare pe capete, mai rău ca în pandemie? Ce caută morga în spatele spitalului? De ce mortalitatea e mai mare acum cu 10 doctori și era mai mică când eram 4 doctori în terapie?”.

Amintim că la spitalul Sfântul Pantelimon, sunt în curs de desfășurare mai multe anchete privind moartea suspectă a 17 de pacienți de la Terapie Intensivă

Fosta șefă ATI a Spitalului Sf. Pantelimon i-a trimis ministrului Sănătății o scrisoare în care „relatează tot felul de probleme”, aceasta consideră că este împiedicată să-și exercite „dreptul de a ocupa postul de șef de Secție”. Alexandru Rafila nu consideră că ar fi vorba de așa ceva, iar Corpul de Control va verifica aceste probleme.

Trebuie să transmitem un mesaj foarte clar, discutăm de două lucruri: o instituție medicală importantă din București, un spital de urgență, pe de-o parte și de un corp medical înalt calificat. E bine să lămurim lucrurile astfel încât să nu existe urme de îndoială în ceea ce privește modul de funcționare a aceste unități și modul de acordare a serviciilor medicale”, a afirmat Alexandru Rafila.

„Există anumite săptămâni când, la nivel național, se înregistrează un număr mai mare de decese”

Sursa informaților despre aceste decese era o asistentă medicală, a precizat ministrul. Se va efectua o statistică a deceselor la mai multe spitale de urgență pentru a compara numărul deceselor.

Vom face o statistică pentru a vedea dacă au existat acolo sau la alte spitale acumulări de decese pentru perioade mai scurte de timp. (...) Pot să vă spun că există anumite săptămâni când, la nivel național, se înregistrează un număr mai mare de decese. Vom vedea ce se întâmplă la acest spital comparativ cu alte spitale de Urgență.”, adaugă ministrul Sănătății.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”