Fost sponsor al Conservatorilor britanici: Brexitul a fost un dezastru total. O grămadă de minciuni

Fost sponsor al Conservatorilor britanici: Brexitul a fost un dezastru total. O grămadă de minciuni

Brexitul este un „dezastru total” pentru economia britanică, bazat pe „o grămadă de minciuni totale”, a declarat un fost donator al partidului conservator, cu ocazia celei de-a treia aniversări de la retragerea Marii Britanii din UE, relatează The Independent .

Guy Verhofstadt: Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Brexitul nu ar fi avut loc Foto: Arhivă

Guy Verhofstadt: Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Brexitul nu ar fi avut loc Foto: Arhivă

Aceasta vine în momentul în care o nouă analiză arată că Brexit a provocat o pierdere de 100 de miliarde de lire sterline pe an economiei țării, PIB-ul Marii Britanii fiind cu 4% mai mic decât ar fi fost în interiorul blocului comunitar.

Guy Hands, fondatorul și președintele companiei de capital privat Terra Firma, a spus că singurul mod în care Brexitul ar fi putut funcționa a fost o „utopie Liz Truss” de dereglementare și privatizare completă.

A fost un dezastru total. Realitatea este că a fost o situație de pierdere pentru noi și pentru Europa”, a declarat Hands pentru programul Today de la BBC Radio 4. „Realitatea Brexit-ului este că, a fost doar o grămadă de minciuni complete și totale.

Singurul mod în care Brexit-ul propus de Boris Johnson avea să funcționeze era dacă ar exista o dereglementare completă a Regatului Unit și am fi trecut la un fel de utopie Liz Truss, a unui fel de stat Singapore și asta pur și simplu nu avea să se întâmple niciodată”, a adăugat el.

Puteți lua autobuzul Brexit ca un bun exemplu [al] minciunilor pe care Boris Johnson și partidul conservator le-au spus despre NHS. De fapt, ceea ce au făcut a fost să arunce țara și NHS sub autobuz”, a mai spus acesta.

Brexitul costă economia Marii Britanii 100 de miliarde de lire sterline pe an, potrivit unei noi analize realizate de Bloomberg Economics, care analizează impactul investițiilor și deficitul tot mai mare de angajați.

Estimând că PIB-ul este cu 4% mai mic decât ar fi fost în interiorul UE, economiștii Ana Andrade și Dan Hanson au spus: „A comis Regatul Unit un act de autovătămare economică când a votat pentru părăsirea UE în 2016? Dovezile de până acum sugerează încă că a făcut-o.

Acesta vine în momentul în care Fondul Monetar Internațional (FMI) a estimat că economia Marii Britanii va avea cea mai proastă performanță dintre toate economiile G7 în acest an – sub nivelul atins de Rusia.

Organismul internațional și-a retrogradat din nou previziunile din Marea Britanie, prezicând o contracție de 0,6% față de creșterea de 0,3% stabilită în octombrie anul trecut.

Paul Johnson, directorul Institutului de Studii Fiscale (IFS), a declarat că „provocările” din Brexit și deficitul de forță de muncă au explicat parțial de ce se aștepta ca Regatul Unit să aibă rezultate atât de proaste în 2023.

Deputatul conservator Richard Holden a respins prognoza FMI. „Au greșit în ultimii doi ani. Cred că Marea Britanie poate depăși aceste predicții”, a declarat el pentru Times Radio.

Pe de altă parte, europarlamentarul Guy Verhofstadt, care și-a exprimat speranțele că Marea Britanie ar putea să se alăture blocului, a sugerat că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Brexitul nu ar fi avut loc.

O Europă unită, cu siguranță ar face o diferență enormă în chestiuni de apărare. Cred că fără Brexit, poate nu ar fi existat nicio invazie. Nu știu”, a spus el pentru LBC.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!

5 VIDEO Imagini de la atacul Ucrainei în Rusia...