Foc de voie. Momentul dramatic în care forțele speciale ucrainene resping un asalt rusesc în regiunea Donețk, unde trupele lui Putin avansează metru cu metru

Foc de voie. Momentul dramatic în care forțele speciale ucrainene resping un asalt rusesc în regiunea Donețk, unde trupele lui Putin avansează metru cu metru

Luptele grele duc ucrainenii pentru a opri forțele lui Putin lângă Torețk, în raionul Bahmut din regiunea Donețk. Forțele speciale ucrainene au deschis focul asupra trupelor ruse cu tot ce aveau în dotare: puști de asalt, lansatoare de rachete și puști cu lunetă pentru a opri avansul rusesc.

Lupte grele în etul Ucrainei/ FOTO: Profimedia

Lupte grele în etul Ucrainei/ FOTO: Profimedia

Un videoclip postat, joi, 1 august, de Regimentul 8 cu destinație specială se vede și o mitralieră folosită dintr-o poziție fixă, soldații ucraineni făcându-și drum prin clădirile parțial distruse și trăgând din ele.

În videoclip se spune: „Direcția Torețk. Forțele de operații speciale (SSO) sunt la lucru. Grupurile din Regimentul 8 au oprit un asalt rusesc către una dintre așezări. Ocupanții își numără pierderile, în timp ce noi continuăm să muncim”.

Luptele au avut loc lângă Toretsk, în raionul Bahmut din regiunea Donețk, în estul Ucrainei .

Soldații ucraineni din Brigada Mecanizată 33 au distrus și ei un grup de asalt rus.

La începutul săptămânii Brigada a 79-a de asalt aerian Tavria din Ucraina a oprit o încercare pe scară largă a forțelor ruse de a avansa în apropiere de orașul Kurahove, din regiunea Donețk, a anunțat Comandamentul trupelor de asalt aerian, potrivit The Kyiv Independent.

Trupele ruse și-au intensificat eforturile de a avansa în sectoarele de front de la Kurahove și Pokrovsk, din estul Ucrainei, armata ucraineană recunoscând că situația este „tensionată și dificilă”.

Forțele ruse ar fi folosit 10 tancuri, 47 de vehicule blindate, 10 motociclete și un buggy în timpul celui mai recent atac.

Comandamentul trupelor de asalt aeropurtate a difuzat o înregistrare video a bătăliei și a precizat că forțele ucrainene au reușit să oprească atacul, eliminând 68 de soldați ruși, dintre care 36 uciși și 32 răniți.

Douăsprezece vehicule blindate, opt tancuri, nouă motociclete și un buggy au fost, de asemenea, distruse, a mai anunțat unitatea.

Statul Major General al forțelor armate ale Ucrainei a transmis, în actualizarea sa zilnică a evoluției de pe front, că trupele aeropurtate au reușit să respingă 21 de atacuri în sectorul de la Kurahove.

Săptămâna trecută, armata rusă a efectuat în apropiere de Kurahove unul dintre cele mai mari atacuri terestre de la începutul războiului.

Forțele ucrainene au reușit să îl respingă, distrugând șase tancuri, șapte vehicule blindate și 12 motociclete, ucigând 40 de militari ruși și rănind alți 37, după cum a anunțat centrul de presă al Brigăzii 79.

Rusia a preluat controlul a aproape 200 de kilometri pătrați în iulie în estul Ucrainei, în principal în regiunea Donețk, accelerând ritmul de obținere a câștigurilor teritoriale față de luna precedentă, potrivit unei analize realizate miercuri de AFP pe baza datelor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Cu toate acestea, avansul este doar la jumătate față de cel din luna mai (449 km², adică 14,5 km² pe zi), făcut la începutul noii ofensive rusești în regiunea Harkov, care a fost oprită între timp. Acesta a fost cel mai mare avans lunar de după luna martie 2022, la începutul invaziei ruse în Ucraina.

În total, de la începutul anului 2024, Rusia a cucerit 1.246 km², cu mult mai mult decât în tot anul 2023 (584 km²).

Totuși, această creștere rămâne una minoră, deoarece este echivalentă cu 0,2% din teritoriul ucrainean de la nivelul anului 2014, și nu a dus la nicio breșă decisivă, în ciuda pierderilor grele suferite de forțele de invazie. Mai exact, între 1 și 30 iulie, Moscova a cucerit 198 kilometri pătrați (o medie de 6,6 km² pe zi), dintre care 155 km² numai în regiunea Donețk (est), unde forțele ruse înaintează spre orașele Pokrovsk, Torețk și Ceasiv Iar pentru a putea ataca orașele Kramatorsk și Sloviansk.

Câștigurile Rusiei din ultima lună sunt mai mari față de iunie 2024 (129 km², 4,3 km² pe zi).

De la 24 februarie 2022, Rusia a ocupat 65.776 km. pătrați din teritoriul ucrainean. Cu Crimeea anexată în 2014 și zonele din est care se aflau deja sub control rusesc înainte de invazie, Rusia ocupă în prezent 107.956 km², adică 18% din Ucraina, conform frontierelor sale recunoscute la nivel internațional.

Calculele de mai sus s-au făcut pe datele furnizate zilnic de ISW, care se bazează pe informații publice de la ambele părți și pe analiza imaginilor din satelit, precizează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA