Foarte interesante amănunte.../Ce spun românii din Danemarca despre experiențele cu medicii de acolo

Foarte interesante amănunte.../Ce spun românii din Danemarca despre experiențele cu medicii de acolo

Românii stabiliți în Danemarca și-au exprimat părerea pe un grup de socializare despre sistemul medical din această țară. Părerile sunt împărțite. Mulți i-au lăudat pe medicii danezi, însă alții au povestit experiențe urâte de la întâlnirile cu ei.

Unii români, care s-au stabilit în Danemarca, spun că medicii de acolo nu sunt la fel de competenți ca cei din România. Însă spitalele lor sunt mai curate și au aparatură mai bună ca aici.

Oamenii spun că medicii de familie dau foarte greu o trimitere către un specialist, iar unii caută simptomele pe Google.

Pe un grup de socializare, zeci de români au comentat despre sistemul medical din Danemarca. Cei mai mulți au spus că au avut experiențe neplăcute atunci când au mers la medic pentru diverse probleme. Însă au fost și români care au lăudat sistemul medical de acolo.

”Sistemul este super, dar cadrele medicale nu au experiență practică. Vorbesc din propria-mi experiență”, a comentat un utilizator al grupului Români în Danemarca .

”Este ok. Nu te lasă să mori cu zile. Eu unul am avut nefericita șansă să stau aici 3 zile în spital. Personalul s-a comportat ok. Veneau și îmi schimbau perfuzia care, fară să exagerez era poate pe un sfert. Spitale curate și îngrijite. Acum posibil că niște factori de influență să fie și tipul de spital!”, a spus un alt român.

”Rasism, discriminare, umilință și bătaie de joc!”, a comentat altul.

”Ca și aparatură sunt excelente însă ca și cadre medicale nu au experiență și nici aptitudini de medici sau asistente medicale”.

”Au spitale și aparatură, dar nu au atâta personal dedicat. Mulți sunt superficiali. Într-un final, per ansamblu, cam nota 6~7”

”Depinde peste cine dai. Majoritatea caută pe Google simptomele tale,că să îți dea un diagnostic.
Unii pur și simplu nu au chef de tine și vor să te flituiască repede.
Asta la medicii de familie și cei de la urgențe.


După ce ai ajuns în spital după multe întâlniri cu medicii de familie, se schimba puțin lucrurile.
Își dau mult interesul asistentele și unii medici,să fi într-o dispoziție bună.Iți vorbesc frumos și caută să te liniștească.
Dacă ai ajuns pe masa de operație, mult succes !

Mie mi-au tăiat o arteră Dar totuși m-au salvat. Deci, le mulțumesc pentru asta.
Cum am spus, depinde de persoanele peste care dai și de diagnostic”, a comentat un român.

”Presupun că eu sunt unul din cazurile fericite eu am dat peste medici buni și la naștere fetiței pe tot parcursul sarcina m am înțeles extraordinar cu moașa iar medicul familie mă ajutat în rezolvarea oricărei probleme ,desigur contează modul de exprimare ,și cum ești învățat.

Din punctul meu de vedere ca mamă a unei fetițe de 2 ani și pe lângă asta am avut probleme medicale și eu și soțul pe parcursul a celor 6 ani de Danemarca nici unul din noi nu s a întors acasă cu problema nerezolvată .Însă din propria experiență îți pot spune că dacă ești liniștită și știi exact cum să le explici problema ei te ajută”, a explicat o femeie .

”Una foarte bună, până ai o problemă ce depășește media. O problemă medicală rar întâlnită… și s-au pierdut.

Noi a trebuit să operăm fetița în străinătate pentru că aici nu au vrut și nu au știut ce să facă. Când au văzut rezultatul… au rămas muți de uimire și mi-au cerut jurnalul din străinătate, pot vor învăța și implementa și ei metoda.

Până atunci, au spus că nu e necesară intervenția și cumva nu au fost tocmai de acord cu decizia mea de a duce copilul la operație în străînătate.

Asta în Arhus. Mi-am dorit mult să mut copilul în Odense, dar nu mi-au dat acordul cei din Arhus sub nicio formă. După ce copilul a fost operat, au închis dosarul, și am vb cu medicul de familie să îmi facă o noua trimitere, și așa am ales și am și mers în Odense.

Acolo, altă poveste, copilul a fost urmărit de aproape pentru a începe un nou tratament , dar nu a mai fost necesar. Nici în Odense nu ar fi intervenit chirurgical , dar ar fi intervenit pe alte căi, în Arhus nu au oferit niciun tratament.

Ca și adult, soțul a fost pus pe masa de operație direct după vizita de la medicul de gardă, deci jos pălăria. (În Esbjerg)
O altă dată, tot așa după vizita la medicul de gardă, în 5 minute era înconjurat de doctori și asistente, deoarece credeau că are o formă rară de boală, din fericire era doar o infecție. Jos pălăria încă odată .(în Horsens)”, a scris o româncă.

”Românii sunt învățați să primească tratament când ceva îi doare”

Un român a încercat să explice de ce se vede așa de rău sistemul medical din Danemarca.

”Văd că mulți se plâng și probabil sunt învățați să primească tratament când ceva îi doare și asta este o practică în România unde fiecare medic îți dă un tratament agreat de ei și de unde primesc dividente și care se găsește la farmacia agreată de ei.

În schimb, prin Danemarca, sistemul medical se bazează mai mult pe principiul "corpul trebuie să lupte mai întâi", dar se oferă tratamente.
Bine, sunt și sceptici când le vine unu' care abia deschide gura și nu știe să-și explice durerea și dacă nu primește tratament se mai uită și urât”, a spus un alt utilizator.

Românii din Danemarca spun însă că acolo nu au întâlnit corupție în sistemul medical.

”De am avea în România aparatura din Danemarca îți dai seama ce șpăgi ar fi pe la doctori și asistente”, a comentat un alt utilizator.


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 De citit...

4 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

5 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii