Foarte interesante amănunte...
Au circulat multe legende despre stilul extravagant de viață al cuplului Ceaușescu, însă puține dintre acestea au fost confirmate de oamenii care au stat în preajma dictatorului. Anton Gradinschi, fost șofer al soților Ceaușescu, a făcut dezvăluiri spectaculoase din intimitatea "primilor tovarăși ai țării", în perioada comunistă.
Nicolae Ceaușescu nu avea prea multe vicii și încerca să ducă o viață activă, fiind implicat în activități sportive la care era musai să câștige. De partea cealaltă, Elena făcuse o pasiune pentru unul dintre "securiștii tineri" și era nedespărțită de o sticla cu whisky de calitate, provenit din import, a povestit Anton Gradinschi, unul dintre milițienii care au condus mașina cuplului Ceaușescu timp de cinci ani, scrie fanatik.ro
"Cea mai mare pasiune a lui (Ceaușescu, n.r.) era să împuște rațe, fazani sau sitari și porci mistreți. Obligatoriu trebuia să vâneze cât mai multe, el să fie cel mai bun, nu avea voie să iasă altul înaintea lui, trebuia să fie cel mai mare vânător al țării. Apoi, când mai mergea la Palatul Snagov, avea două jocuri preferate, la care îi chema și pe miniștri.
Unul era aruncatul unor cercuri în vârful unui băț, la care era foarte priceput și se bucura ca un copil, și al doilea era voleiul, pentru că el era scund la înălțime, în mod special fileul fusese lăsat mult mai jos pentru ca să poată trage în terenul advers.
În mod total neașteptat, sărea destul de sus, deși nu ai fi dat doi bani pe fizicul lui. Toți care jucau cu el știau lecția că tovarășul trebuia să câștige întotdeauna și făceau ce se putea pentru a-i înlesni victoria", i-a povestit Anton Gradinschi jurnalistului Sorin Dumitrescu.
Probabil cea mai "picantă" dezvăluire făcută de fostul șofer este cea legată de una dintre pasiunile lui Nicolae Ceaușescu pentru vizionarea filmelor pentru adulți. Acest lucru se întâmpla în vilele de protocol ale fostului președinte, doar în prezența unui translator care să-i redea dialogurile.
"Pe durata șederii, fie la Neptun, fie la munte, doamna ieșea și se plimba, iar el, alături de un colonel care vorbea perfect engleza, viziona cu mare plăcere filme pentru adulți. După ce plecau, băieții de la Secu din zonă intrau și se uitau și ei la filmele lui nea Nicu. Nu fuma, nu bea, în schimb îi plăcea să privească aceste spectacole erotice sau porno", a mai dezvăluit Gradinschi, în revista "Taifasuri".
Fostul șofer spune că Ceaușescu nu era genul de bărbat care să aibă aventuri și nici nu l-a văzut pregătind venirea vreunei femei. În schimb, soția lui, Elena, avea un "tânăr securist" care reușea să o binedispună din când în când.
"Nu era genul care să schimbe bărbații des. Dar, într-adevăr, ei de mult nu mai duceau o viață de cuplu și doamnei, mai ales când consuma whisky, îi venea cheful și își chema favoritul. Era un ofițer de securitate cel care beneficia de favorurile Elenei, dar beleaua pentru amândoi s-a produs când el s-a îmbolnăvit de diabet și nu a putut să îi ofere serviciile lui. Bine, nu a pățit nimic grav, doar că a fost trecut pe linie moartă și trimis mai departe, pentru protecția ei", a mai spus șoferul în "Taifasuri".
Anton Gradinschi are 79 de ani și provine dintr-o familie de basarabeni care s-a mutat la Iași, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Gradinschi a lucrat în Miliție de unde a fost recrutat de conducerea IGP pentru a face parte din grupul de 15 persoane care era la dispoziția familiei Ceaușescu. Aceștia lucrau pe ture și aveau obligația de a aștepta în fața locuinței din Bulevardul Primăverii în mai multe Volgi negre, pentru ca "primul bărbat al țării" să-și aleagă cu cine urma să plece.
Toți cei 15 șoferi aveau să fie dați afară din Miliție în 1981, după ce Nicu Ceaușescu a furat cheile uneia dintre mașini și a produs un accident mortal în București, când se afla sub influența alcoolului. Cazul morții studentei a fost mușamalizat, în schimb toți cei 15 milițieni au fost acuzați de neglijență și concediați. Gheorghe Rășchitor, milițianul căruia Nicușor i-a subtilizat cheile, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare la locul de muncă.