Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

În cadrul unui articol scris pentru publicația National Interest, jurnalista Maya Karlin a atras atenția asupra pericolului reprezentat pentru statele occidentale de către submarinele rusești. Și nu este vorba numai despre cele nucleare, ci și despre submarinele diesel-electrice.

După câte se pare, în ultima perioadă submarinele rusești din clasa Kilo au devenit foarte active în largul coastelor britanice.

Occidentul este preocupat de problemele create de submarinele din clasa Kilo. Acestea au fost observate recent în Marea Irlandei, care spală țărmurile Marii Britanii și Irlandei. Autoritățile de la Londra au numit deja acest caz unul “fără precedent”, cu toate că au recunoscut că nu sunt primele submarine diesel-electrice rusești care au apărut în zona Marii Britanii.

Atenție la comunicațiile subacvatice și la submarinele rusești care sunt în apropierea coastelor britanice. Rușii vor să răzbune Nord Stream 2

2. -imagine fara descriere- (submarin_rusia_clasa_kilo_50927400.jpg)

După cum a scris Karlin, submarinele rusești din clasa Kilo reprezintă o mare amenințare pentru țările occidentale. Principala teamă constă în faptul că ar putea afecta comunicațiile subacvatice, răzbunându-se în acest fel pentru avarierea gazoductelor Nord Stream.

“Recent, submarinele de atac rusești, inclusiv submarinele din clasa Kilo, au îndeplinit misiuni în Marea Irlandei. Cea mai recentă versiune a submarinelor din clasa Kilo poate lansa rachete de croazieră, torpile și alte arme concepute special pentru a distruge infrastructura subacvatică”, a remarcat Maya Karlin.

Potrivit presei occidentale, submarinele rusești din clasa Kilo au fost observate pentru prima dată în Marea Irlandei în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Vestul încă nu știe ce operațiuni au efectuat submarinele în marea interinsulară.

Al doilea caz a fost înregistrat destul de recent. Este posibil chiar ca submarinele diesel-electrice ale Forțelor Navale ruse să fi făcut mai multe astfel de călătorii pe coastele Marii Britanii și Irlandei, fără să fi fost descoperite de forțele occidentale.

Comentariul autorului: Submarinele rusești din clasa Kilo, care operează în proximitatea Marii Britanii, sunt aduse în regiune din Marea Baltică. Deși Flota rusă din Marea Baltică nu are încă în dotare astfel de submarine, ele au fost produse de Șantierul naval din Sankt Petersburg și se află în zonă fie înainte de a fi trasferate flotelor cărora le sunt destinate, fie pentru a fi supuse unor lucrări de întreținere și reparații.

Rușii au construit 12 submarine din clasa Kilo. 11 au fost deja livrate

3. -imagine fara descriere- (first_improved_kilo_sub_for_pacific_fleet_starts_builders_trials1_16488400.jpg)

Până în prezent, Șantierul naval al Amiralității din Sankt Petersburg a construit două serii de câte șase submarine Proiect 636.3 din clasa Kilo (Varshavyanka în clasificare rusească) pentru Flota din Marea Neagră și Flota din Oceanul Pacific.

Dintre acestea, 11 au fost livrate deja beneficiarilor, iar ultimul se află în fază finală de construire, fiind pregătit pentru lansarea la apă. Șantierul a încheiat deja alte patru contracte pentru construirea unor submarine noi de acest tip.

Unul dintre ele este destinat Flotei din Marea Baltică și trei Flotei de Nord.

În această perioadă, în Marea Baltică se află patru submarine diesel-electrice din clasa Kilo. Două dintre acestea, Krasnodar și Novorossiysk, aparțin Flotei din Marea Neagră și au fost aduse pentru reparații, după ce au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană. Alte două submarine, Magadan și Mozhaysk, aflate în compunerea Flotei din Oceanul Pacific, deși au finalizat testele de stat, nu au fost deplasate încă la Vladivostok.

După câte se pare, conducerea Forțelor Navale ale Federației Ruse nu se grăbește să ordone plecarea submarinelor rusești din clasa Kilo din Marea Baltică, în contextul tensiunilor aflate în creștere cu statele membre NATO.

Trebuie precizat faptul că, în urma aderării la Alianță a Finlandei și Suediei, Rusia a rămas singurul stat riveran de la Marea Baltică din afara NATO. SURSA: defenseromania.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri