Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Ziarul japonez "Nikkei" a relatat că niciunul dintre portavioanele staționate pe Coasta de Est a Statelor Unite nu este pregătit să fie desfășurat pentru a înlocui USS Dwight D. Eisenhower, care a fost ocupat de luni de zile încercând să țină sub control atacurile milițiilor yemenite Houthi împotriva traficului maritim din Marea Roșie

Marina SUA nu are suficiente forțe pentru a ține pasul cu crizele globale în continuă creștere și este afectată în special de o penurie de portavioane care afectează în principal Atlanticul. USS Theodore Roosevelt, staționat în San Diego, a fost redirecționat din Marea Chinei de Sud către Marea Roșie ca o soluție temporară, reducând totuși forțele aeriene și navale disponibile ale SUA pentru izolarea strategică a Chinei.

Analiștii intervievați de "Nikkei" avertizează că forțele marinei americane sunt periculos de aproape de un punct de rupere, deoarece încearcă să abordeze simultan crizele din Ucraina, Israel și Marea Roșie, continuând în același timp să monitorizeze strâmtoarea Taiwan și Marea Chinei de Sud.

Potrivit lui James Holmes, profesor de strategie la Colegiul Naval de Război al SUA, Marina SUA "nu are suficiente nave pentru a satisface cererea".

Dificultățile se resimt mai ales la baza navală Norfolk din Virginia, cel mai mare complex naval de acest gen din lume, care este baza celor șase portavioane americane de pe Coasta de Est a Statelor Unite. În aprilie, USS George Washington a plecat spre desfășurare în Yokosuka, Japonia, înlocuind USS Ronald Reagan, care s-a îndreptat spre Bremerton, statul Washington, pentru lucrări de întreținere.

Cu excepția lui Eisenhower, deja angajat în Marea Mediterană, niciunul dintre cele patru portavioane rămase nu este pregătit pentru desfășurare: USS John C.

Stennis este angajat într-un proces multianual de modernizare și realimentare pentru sistemul de propulsie nucleară; USS George H.W. Bush este angajat într-un proces de întreținere mai scurt; iar USS Gerald R. Ford s-a întors recent din misiunea sa inaugurală, care a durat opt ​​luni și jumătate.

Următorul portavion care va pleca în Orientul Mijlociu va fi USS Harry S. Truman, dar s-ar putea să nu facă acest lucru până la sfârșitul verii, potrivit Institutului Naval al Statelor Unite.

În prezent, Statele Unite dețin 11 portavioane, urmate de China cu 3 și India, Regatul Unit, Italia și Japonia cu câte 2. Alte națiuni precum Rusia, Franța, Spania, Turcia, Brazilia și Thailanda dețin câte un portavion. SURSA: defenseromania.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!