Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Ce relație are Simion cu Raiffeisen? Cea mai recentă declarație de avere depusă de George Simion vine cu o mare ciudățenie financiară, scrie defapt.ro .

Creditul pe 29 de ani, dispărut după un an

Este vorba de un credit ipotecar la Raiffeisen Bank, contractat de către soția lui George Simion în 2022 și scadent în 2051.

Valoarea creditului: 210.273 de lei, echivalentul a aproximativ 42.000 de euro.

Împrumutul luat de soție, declarat în 2023 de George Simion (sursa: cdep.ro)

Creditul a fost menționat de către George Simion în declarația de avere depusă în 2023, la pachet cu un apartament de 44,66 mp în București (pentru achiziția căruia a fost nevoie de credit).

Apartamentul cumpărat de soția lui George Simion cu credit ipotecar, declarat în 2023 de liderul AUR (sursa: cdep.ro)

Ce relație are Simion cu Raiffeisen?

În declarația de avere depusă de Simion un an mai târziu, adică anul acesta, nu mai există nici creditul, dar nici apartamentul.

Apartamentul nu este menționat nici ca fiind înstrăinat în „ultimele 12 luni”.

Așadar, nu a fost vândut.

Ipoteza cea mai probabilă este că apartamentul a fost dat în plată băncii. Înapoiat, deci, de unde și dispariția creditului.

Dacă s-a întâmplat așa ceva, banca i-a făcut o mare favoare soției lui George Simion, știut fiind că darea în plată este refuzată de bănci din principiu.

De altfel, acum câțiva ani, a fost nevoie de procese în justiție pentru ca unii clienți să dea în plată apartamente și, astfel, să scape de credite.

Liderul AUR a propus boicotarea Raiffeisen

Un tratament preferențial din partea Raiffeisen Bank pentru soția lui George Simion ar avea o singură explicație: banca austriacă nu mai vrea să fie ținta atacurilor liderului AUR.

La finalul lui 2022, anul în care soția lui George Simion a contractat creditul, președintele AUR a atacat Raiffeisen în mai multe rânduri.

„Boicotul meu reprezintă faptul că am pornit partidul AUR și partidul AUR va fi primul partid patriotic românesc care va guverna România. De exemplu, banca Raiffeisen, când am făcut partidul, nu a vrut să ne facă cont la ei. O să guvernăm în interesul românilor pentru că până acum aceste partide care nu sunt capabile să bage România în Schengen au guvernat în interesul străinilor și vedem unde ne-a dus asta”, a spus Simion la un moment dat.

Cu altă ocazie, șeful AUR a propus înlocuirea Raiffeisen Bank în România cu CEC.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii