Foarte interesant!

Foarte interesant!

Când auzim numele Ahile, ne gândim la un mare erou grec din mitologie care a luptat în războiul troian. Ahile este cunoscut pentru puterea și curajul lui pe câmpul de luptă, dar este un mister dacă Ahile a fost real sau nu.

Mulți cercetători și istorici susțin că Ahile a fost, de fapt, o persoană reală. Diverse texte și înregistrări antice susțin existența lui Ahile. De exemplu, Iliada lui Homer, un poem epic, spune povestea războiului troian și a rolului lui Ahile. În plus, artefactele antice grecești îl descriu pe Ahile ca pe o persoană reală. Pe de altă parte, unii cercetători cred că Ahile a fost doar o născocire a imaginației și nu a fost o persoană reală. Acești savanți susțin că nicio dovadă concretă nu susține existența lui Ahile. Ei cred că Ahile este doar un personaj din mitologia greacă.

Ni se spune că Ahile s-a născut din zeița Nereida Thetis și din muritorul Peleus, regele din Tesalia. S-a prezis că Ahile va muri tânăr la naștere, așa că mama sa a încercat să-l facă nemuritor scufundându-l în râul Styx. Totuși, ea l-a ținut pe Ahile de călcâi, care a rămas uscat și nu a primit apele Styxului, făcându-l astfel muritor daca era strapuns in aceasta zona. Ahile a fost antrenat de centaurul Chiron și a devenit un războinic curajos. Tatăl său a fost chemat la arme când Ahile era tânăr pentru a lupta împotriva teleboanilor.

Peleus l-a încredințat pe Ahile în grija lui Chiron pe versanții Muntelui Pelion. Aici, Ahile a fost instruit în vânătoare, călărie, muzică și arta războiului. Iliada lui Homer a scris că Ahile a fost cel mai bun războinic al armatei grecești în timpul războiului troian. Se spunea și despre Ahile că este foarte frumos. O poveste spune că, când era copil, l-au vizitat zeițele Atena, Hera și Afrodita. Au fost atât de impresionați de frumusețea lui încât au început să se certe cine avea să se căsătorească cu el. Zeus, care a văzut această ceartă, a decis să o rezolve făcându-l pe Ahile să se căsătorească cu Elena, cea mai frumoasă femeie din lume.

Războiul troian este unul dintre cele mai faimoase evenimente ale grecilor antici. A fost un conflict de 10 ani între regatele Troiei și Grecia micenică, în care o mică bandă de eroi greci (conduși de legendarul războinic Ahile) a reușit să învingă o armată troiană mult mai mare. Războiul a început când prințul troian Paris a răpit-o pe frumoasa prințesă greacă Elena de la soțul ei, regele Spartei. Grecii au navigat spre Troia pentru a o recupera, dar nu au putut sparge zidurile orașului. Au recurs la un truc: să se ascundă în interiorul unui cal uriaș de lemn, despre care troienii l-au crezut în mod eronat că este o ofrandă de pace. Când s-a lăsat noaptea, grecii au ieșit din cal și au deschis porțile orașului, permițând restului armatei grecești să invadeze și să jefuiască Troia.

Epoca târzie a bronzului a fost o perioadă care a durat aproximativ între 1600-1200 î.Hr. Aceasta a fost perioada în care se spune că a trăit Ahile. Dacă Ahile ar fi existat, ar fi trăit într-o perioadă de mari tulburări. Epoca târzie a bronzului a fost marcată de prăbușirea multor civilizații, inclusiv a civilizației miceniene din Grecia. Ahile s-a confruntat cu multe pericole și a trebuit să lupte de multe ori.

În mitologia greacă, Ahile era fiul lui Peleus, regele Mirmidonilor, și al lui Thetis, o zeiță a mării. Acest lucru l-a făcut pe Ahile nemuritor, cu excepția unui punct mic de pe călcâiul lui, unde mama lui l-a ținut când l-a scufundat în râul Styx. Peleus era un descendent al lui Aeacus, unul dintre cei trei fii ai lui Zeus. Zeus a fost regele zeilor, făcându-l pe Ahile un descendent direct al unui zeu.

În unele versiuni ale legendei, Ahile este crescut de Chiron, centaurul. Chiron era o creatură jumătate om și jumătate cal. A fost un mare profesor și se spune că i-a învăţat pe mulți eroi celebri, printre care Ahile, Jason și Asclepius. Multe dintre lucrurile pe care Ahile le-a învățat, le-a învățat de la Chiron. De asemenea, se credea că Ahile era invulnerabil la toate armele, cu excepția uneia. A existat o parte a corpului pe care a uitat să o scufunde în Styx, călcâiul lui. Și după cum știm cu toții, călcâiul lui a dus la uciderea lui.

Ahile a fost ucis de o săgeată otrăvită, trasă de Paris, fiul lui Priam, regele Troiei. Otrava de la săgeată l-a ucis încet pe Ahile. Moartea lui a fost o lovitură devastatoare pentru greci; pierderea lui i-a lăsat vulnerabili la atacul troienilor. Când a murit, orașul Troia a fost închis pentru o zi de doliu. Oamenii veneau de peste tot să-i plângă moartea. Ahile avea doar 33 de ani când a murit.

Nu există un răspuns definitiv, dar există suficiente dovezi care să sugereze că Ahile a fost real. Fiecare cultură are eroii ei, iar Ahile este unul dintre cei mai faimoși. Este posibil să fi fost un personaj compus bazat pe mai mulți oameni reali. Dar este și posibil să fi fost o persoană singură, reală, care a trăit o viață extraordinară. Oricum, povestea lui va continua să ne fascineze timp de secole. Până astăzi, problema existenței lui Ahile rămâne un mister


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”