Florin Călinescu a pierdut şefia Teatrului Mic/ Era singurul director care nu-şi făcea veacul prin studiourile Minciuna tv, a fost singurul respins

Florin Călinescu a pierdut şefia Teatrului Mic/ Era singurul director care nu-şi făcea veacul prin studiourile Minciuna tv, a fost singurul respins

La evaluarea anuală  pentru anul 2013 a managementului la instituţiile publice de cultură de interes local al municipiului Bucureşti, actorul Florin Călinescu a obţinut nota 6,66, considerată nesatisfăcătoare pentru continuarea mandatului său de director la Teatrul Mic din Bucureşti. 

Evaluarea anuală a directorilor de teatre s-a realizat în etapele şi potrivit procedurii şi criteriilor stabilite de O.U.G. nr. 189/2008, potrivit Biroului de Presă a Primăriei Capitalei.  Dacă nota finală se situează sub 8, rezultatul evaluării este nesatisfăcător.  Managementul Teatrelor Mic  şi Foarte Mic a fost deseori criticat în ultimii ani, directorul Florin Călinescu fiind contestat în perioada mandatului său. El se află la cârma Teatrului Mic din anul 2000.


Singurul director respins


La aceeaşi evaluare anuală organizată de Primăria Capitalei, George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie,  a obţinut nota 9.94, Alexandru Arşinel (director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“) nota 9.62,  Dorina Lazăr (director al Teatrului Odeon) -  nota 9.94, Mihai Mălăimare (director al Teatrului Masca) - nota 9.89. În acelaşi timp George Ivaşcu, director al Teatrului Metropolis, a primit nota 9.74, în timp ce Alexandru Darie, director al Teatrului Bulandra, a fost evaluat cu nota  8,89.
Florin Călinescu, în vârstă de 58 de ani, se află în vacanţă în această perioadă. El nu a dorit să comenteze rezultatele evaluării managementului său.

„Nu comentez.  „Mă aflu în vacanţă. Nu mă interesează ce scrie presa“, a declarat Florin Călinescu pentru „Adevărul“.

Primăria Bucureşti a anunţat organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei,  al cărui rezultat va fi anunţat public pe 23 iulie. Termenul-limită pentru depunerea planurilor de management şi a dosarelor de concurs este de 7 iulie.  Florin Călinescu poate să se încrie la concurs, conform legii, pentru obţinirea unui nou mandate de director.

Recomandările comisiei

Din comisiile de evaluare, care l-au taxat pe Florin Călinescu, au făcut parte atât reprezentanţi ai autorităţii, cât şi specialişti  în domeniu: Răzvan Emil Theodorescu, Vichi Carmen Stanciu, Dan Marius Zarafescu, Adriana Popescu, Georgeta Andrei, Adrian Ioan Titieni, Constantin Sorin  Cristian Mihăilescu, Irina Sanda Cajal Marin, Ioan Popa, Anca Florea, Rodica Precupeţu, Klauss Fabritius, Mariana Virginia Lăzărescu, Emanuel Alecsandru Papagheorghiu, Geta Drăgoi, Vasile Săvoiu.

Comisia de evaluare, în urma rezultatului obţinut de manager, face recomandări pentru continuarea sau încetarea contractului de management, potrivit Biroului de Presă al Primăriei Capitalei. 

Evaluarea directorilor de teatre se face anual, dar şi o dată la cinci ani, când pentru obţinerea unui nou mandat pe un proiect de management, directorii trebuie să ia minim nota 9, potrivit  Ordonanţei 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări prin Legea 269/ 2009.

Astfel, potrivit legislaţiei în materie, respectiv O.U.G. nr. 189/2008, cu modificările şi completările ulterioare, evaluarea managementului implică doar managerii în funcţie şi nu presupune organizarea unui concurs, respectiv participarea altor candidaţi. Pentru numirea unui manager la instituţiile publice de cultură se organizează concurs de management, conform procedurii stabilite de actul normativ  mai sus menţionat, se arată în răspunsul pentru "Adevărul“ a Serviciului pentru Relaţii cu Mass Media din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. 

In legatura cu evaluarea managementului pentru anul 2013 la instituţiile publice de cultură de interes local al municipiului Bucureşti, vă comunicăm că rezultatul acesteia, pe care îl transmitem ataşat, a fost adus la cunoştinţă publică, conform legii, în data de 17.04.2014.

Evaluarea anuală  (pentru anul 2013) a managementului la instituţiile publice de cultură de interes local al municipiului Bucureşti s-a realizat în etapele şi potrivit procedurii şi criteriilor stabilite de O.U.G. nr. 189/2008, rezultatele evaluării  fiind cele comunicate mai sus. 

Potrivit art. 41 din OUG nr. 189/2008, cu modificările şi completările ulterioare, comisia de evaluare, în urma rezultatului obţinut de manager, face recomandări pentru continuarea/încetarea contractului de management. În cazul  în care nota finală se situează sub 8, rezultatul evaluării este nesatisfăcător.  În situaţia încetării contractului de management înainte de termenul pentru care a fost încheiat, autoritatea are obligaţia să demareze concurs de management, în condiţiile legii. În acest sens, în data de 13.06.2014 a fost adus la cunoştinţă publică  anunţul privind organizarea concursului de management la Teatrul Mic, potrivit Biroului de Presă al Primăriei Capitalei.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”