Fiul președintelui Biden, dat în vileag de fosta iubită. Zoe Kestan a declarat în instanță că Hunter Biden consuma cocaină crack cu noaptea-n cap

Fiul președintelui Biden, dat în vileag de fosta iubită. Zoe Kestan a declarat în instanță că Hunter Biden consuma cocaină crack cu noaptea-n cap

Fosta iubită a lui Hunter Biden a depus mărturie despre consumul aproape constant de cocaină crack la hoteluri somptuoase în cadrul procesului penal în care procurorii încearcă să demonstreze că fiul președintelui american Joe Biden a mințit în legătură cu dependența sa pentru a cumpăra ilegal o armă.

Hunter Biden, fiul președintelui SUA Joe Biden FOTO: Getty Images

Hunter Biden, fiul președintelui SUA Joe Biden FOTO: Getty Images

Jurații au auzit că Hunter Biden pregătea crack la luxosul Chateau Marmont din Los Angeles sau petrecea zile întregi în camere de hotel drogându-se în lunile dinaintea achiziționării armei sale din 2018, potrivit fostei sale iubite, scrie reuters.com.

„Își dorea să fumeze imediat ce se trezea”, le-a spus Zoe Kestan juraților, în timp ce descria întâlnirile cu un traficant de droguri „înfricoșător” și căutarea de instrucțiuni pe internet pentru a transforma cocaina pudră în crack.

Kestan a depus mărturie la primul proces al fiului președintelui american, în care procurorii încearcă să demonstreze că Hunter Biden a mințit cu bună știință în legătură cu consumul de droguri în documentele de control atunci când a cumpărat un revolver în octombrie 2018.

Kathleen Buhle, care a divorțat de Hunter Biden în 2017, a depus, de asemenea, mărturie timp de aproximativ 20 de minute pentru a descrie cum a descoperit prima dată că acesta consuma droguri.

Procurorii au mai spus că intenționează să o cheme pe Hallie Biden, văduva regretatului său frate Beau Biden.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a pledat nevinovat la trei acuzații potrivit cărora nu a dezvăluit consumul de droguri ilegale atunci când a cumpărat arma și că a deținut ilegal arma timp de 11 zile.

Biden a recunoscut public consumul de droguri din trecut, inclusiv în cartea sa de memorii. El i-a spus judecătorului în acest caz, la o audiere din 2023, că a fost treaz din 2019.

Apărarea spune că nu a existat intenția de a înșela

Avocatul apărării, Abbe Lowell, a replicat că Hunter Biden nu folosea droguri la momentul respectiv și că nu a avut intenția de a înșela. Lowell a presat un agent FBI să recunoască faptul că procurorii au avut dovezi ale dependenței lui Biden doar înainte sau după, și nu în timpul în care a deținut arma.

Procesul urmează unei alte premiere istorice - condamnarea penală de săptămâna trecută a lui Donald Trump, primul președinte american găsit vinovat de o infracțiune. Trump este contracandidatul republican al democratului Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie.

Kestan a descris, de asemenea, u n mesaj al lui Hunter Biden, î n care acesta a spus, la o lună după achiziționarea armei din octombrie 2018, că s-ar putea să se dezmeticească, dar „voi fi întotdeauna un dependent”.

Apărarea s-a străduit să arate că procurorii nu au prezentat prea multe dovezi că Hunter Biden consuma droguri în octombrie 2018, când a cumpărat arma.

La interogatoriul lui Lowell, Kestan a declarat că nu l-a văzut în săptămânile de dinainte și de după achiziționarea armei. Ea a recunoscut, de asemenea, că atunci când s-a descris ca fiind mereu un dependent, a folosit limbajul asociat cu persoanele care se recuperează din abuz de substanțe.

În mod similar, Lowell a obținut mărturia unui agent FBI care a arătat că cea mai mare parte a mesajelor lui Hunter Biden prezentate de procurori despre consumul de droguri au precedat cumpărarea armei sau au fost trimise la câteva luni după ce arma a fost luată de la Hunter Biden.

Lowell s-a folosit, de asemenea, de interogatoriul său încrucișat cu Erika Jensen, agentul FBI care a fost chemat de acuzare, pentru a încerca să submineze sugestiile potrivit cărora Hunter Biden a folosit 151.000 de dolari în retrageri de numerar în jurul momentului achiziționării armei pentru a cumpăra droguri.

Jensen a recunoscut că nu știa dacă banii au fost cheltuiți pe cazare, de exemplu.

Procurorul Derek Hines a menționat că Hunter Biden folosea carduri de debit, nu numerar, pentru alcool și alte cheltuieli la acea vreme.

„Traficanții de droguri acceptă carduri?” l-a întrebat Hines pe Jensen. „Nu din experiența mea”, a răspuns ea.

Tot miercuri, principalii republicani din Camera Reprezentanților a SUA care conduc o anchetă de destituire a lui Joe Biden au cerut Departamentului de Justiție să îl urmărească penal pe fratele său James, precum și pe Hunter, pentru că ar fi mințit în cadrul anchetei lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii