Fiul lui Sile Cămătaru a fost condamnat după ce a fost prins la volan fără permis. Decizia judecătorilor
Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a fost prins de polițiști de mai multe ori conducând cu permisul suspendat. În vară a fost trimis în judecată, iar vineri a fost condamnat de judecători.
Fiul lui Sile Cămătaru a fost condamnat Foto: Arhivă
Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat vineri, 22 noiembrie, în dosarul în care Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru , a fost trimis în judecată de procurorii constănțeni pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Potrivit rechizitoriul s-a stabilit că acesta „la data de 22.07.2023, în jurul orei 23.40, a condus autoturismul ..., pe str. Naționalizării din Constanța, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România”.
În plus, anchetatorii au constatat că acesta a consumat și alcool. „S-a constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, motiv pt care s-a procedat la invitarea și conducerea acestuia la sediul Serviciului Rutier Constanța în vederea testării etilotest, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se mai arată în rechizitoriu.
În cursul cercetării judecătoreşti, inculpatul a recunoscut fapta.
În cele din urmă, Mario Balint a primit un an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Aplicarea pedepsei închisorii i-a fost amânată pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.
Muncă în folosul comunității
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în hptărârea instanței.
Inculpatului i s-a impus să presteze și o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 50 de zile lucrătoare, în cadrul Administrației Domeniului Public sector 5 sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului sector 5, București.
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Sursa: adevarul.ro