Fiul lui Edi Iordănescu, atacat la școală. Unul dintre motivele pentru care selecționerul ezită să continue

Fiul lui Edi Iordănescu, atacat la școală. Unul dintre motivele pentru care selecționerul ezită să continue

România a părăsit Euro 2024 încă de marți, după ce a pierdut cu Olanda în optimile de final. Cu acel meci s-a încheiat și mandatul lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a naționalei, iar acesta a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să se dedice familiei, care ”are nevoie de el mai mult decât prima reprezentativă”.

Edi Iordănescu a îndurat multe când jocul naționalei nu mergea. Foto Sportpictures

Edi Iordănescu a îndurat multe când jocul naționalei nu mergea. Foto Sportpictures

Aflat încă în negocieri cu FRF, în urma cărora va accepta semnarea unei noi înțelegeri sau nu, selecționerul a dat de înțeles, prin intermediul membrilor familiei sale, că ar prefera liniștea, chiar dacă a reușit să construiască o națională respectată pee continent.

Pe fondul acestei incertitudini, Anghel Iordănescu (74 de ani), tatăl lui Edi, a încercat să explice de ce fiul său ezită să-și prelungească înțelegerea cu Federația. Fostul selecționer a scos în evidență faptul că Luca, fiul lui Edi Iordănescu, a avut de suferit în ultimii ani din cauza atacurilor și a comentariilor răutăcioase venite din partea colegilor și din spațiul public la adresa tatălui său. Asta după ce Maria, sora lui Edi Iordănescu, spusese că jignirile de care a avut parte antrenorul nu pot fi uitate.

Fiul lui Edi Iordănescu a trecut cu greu peste atacuri

”Deja îmi puneți niște întrebări extrem de delicate. Dacă totuși m-ați întrebat, este greu pentru un copil de 14 ani să meargă la școală și să audă comentariile pe care le-a auzit Luca (n.r. fiul lui Edi Iordănescu). Foarte multă lume care nu avea încredere nici în echipă, nici în selecționer, comentau și făceau afirmații care nu-și aveau acoperire. A trecut peste toate aceste lucruri. Suntem un popor care ne pricepem la fotbal și suntem foarte mulți selecționeri”, a declarat Anghel Iordănescu, la Digi Sport.

Fostul mare antrenor, care s-a retras din fotbal, a adăugat că grupul pe care Edi a reușit să-l creeze, dar și o ofertă bună din partea FRF, l-ar putea întoarce din drum pe selecționer. „Există o bază de plecare, un nucleu la echipa națională. Că va fi Edi, că va fi alt antrenor, e clar că are de unde să înceapă și are ce să construiască. Edi a livrat ceea ce a promis. A promis că ne califică la Euro 2024.

Ne-a cerut să avem încredere în el și în jucători. După două jocuri de pregătire, ne-a spus că vom merge în Germania și ne vom califica. S-a ținut de promisiune. Ce va fi de acum înainte, rămâne de văzut. Federația și selecționerul vor decide viitorul echipei naționale”, a declarat Anghel Iordănescu, la DigiSport.

Reproșurile lui Anghel Iordănescu pentru fiul său

Chiar dacă a declarat că are să-i reproșeze mai multe lucruri lui Edi Iordănescu, Anghel Iordănescu a dezvăluit doar unul dintre ele. „Am vreo șase reproșuri pe care i le-aș face lui Edi. Un lucru i l-am reproșat înaintea turneului și nu a ținut cont de el. Un antrenor de națională, la nivelul echipei României, nu are voie niciodată să stea pe bancă.

Trebuie să stea lipit de tușă. Trebuie să își sprijine, să își sfătuiască jucătorii. L-am văzut în mai multe situații că s-a așezat pe bancă, să își mai tragă sufletul, să bea o gură de apă. Nici asta nu are voie să facă”, a încheiat Anghel Iordănescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii