Fit for 55: Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, consideră că măsurile propuse de Comisia Europeană vor genera o schimbare ”transformatoare a industriei noastre”: Nimeni nu trebuie lăsat în urmă
Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, a saluat pachetul de propuneri lansat de Comisia Europeană pentru transformarea economiei și societății UE în vederea atingerii obiectivelor ambițioase în materie de climă, dând asigurări că locurile de muncă, IMM-urile, securitatea enegetică și prețurile vor fi, de asemenea, teme de interes.
”Multe dintre propunerile din pachetul de astăzi (n.r. miercuri) intră în sfera comisiei noastre de competență, precum sursele regenerabile, eficiența energetică, performanța energetică a clădirilor, impozitarea energiei, comercializarea emisiilor, toate acestea fiind extrem de importante pentru a atinge obiectivele. Vom lucra la aceste propuneri cu gândul la faptul că industria noastră este instrumentul care ne va permite să atingem aceste obiectve”, a transmis Bușoi într-un comunicat al comisiei parlamentare pe care o conduce.
Acesta consideră că pachetul de propuneri va genera o schimbare ”transformatoare pentru industria noastră. Efortul necesar este considerabil, dar suntem convinși că ne va permite să căpătăm competitivitate, să cucerim noi piețe și să beneficiem de locuri de muncă mai bune în Europa. Ar trebui să protejăm locurile de muncă din industrie de concurența neloială. Ne concentrăm, în egală măsură, pe asigurarea unei aprovizionări sigure cu energie la prețuri accesibile”, a completat eurodeputatul român.
Cristian Bușoi a punctat, de asemenea, că este nevoie să ”ne asigurăm că, în această transformare, nimeni nu este lăsat în urmă”. ”În industriile cu cea mai mare pondere, carierele muncitorilor vor trebui să se afle în centrul atenției noastre, în special în ceea ce privește recalificarea și perfecționarea”, a punctat președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.
Citiți și: Frans Timmermans: UE trebuie să convingă europenii că tranziția verde va fi echitabilă, altfel rezistența cetățenilor va fi masivă
Realizarea acestor reduceri ale emisiilor în următorul deceniu este esențială pentru ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 și pentru a transpune în realitate angajamentele Pactului verde european .
Sursa: caleaeuropeana.ro