Filosofia de viață „slow living”. Șapte lucruri pe care le puteți face pentru a scăpa de stres

Filosofia de viață „slow living”. Șapte lucruri pe care le puteți face pentru a scăpa de stres

Din ce în ce mai mulți americani apelează la filosofia de viață „slow living", ca răspuns la faptul că se simt mai stresați și mai epuizați, potrivit Yahoo Life . Cei care o practică se concentrează pe cultivarea unor conexiuni mai profunde cu propria persoană, cu ceilalți și cu natura.

Stres. FOTO Shutterstock

Stres. FOTO Shutterstock

Filosofia de viață „slow living” (în traducere, viața lentă) „funcționează după principii susținute prin cercetări științifice care subliniază modul în care atenția, conexiunea socială și petrecerea timpului în natură promovează bunăstarea psihologică și sănătatea fizică", spune, pentru Yahoo Life, Supria Gill, psiholog la Kaiser Permanente.

Ce înseamnă „slow living”

Potrivit specialistei, „slow living" pune accentul pe faptul de a fi prezent în savurarea momentelor din viață.

„Slow living” presupune concentrarea asupra „bucuriilor simple" din viață și „implică alegerea conștientă de a prioritiza calitatea în detrimentul cantității, simplificarea rutinelor zilnice și găsirea unui echilibru între muncă, timp liber și îngrijirea de sine", spune pentru Yahoo Life, Matt Glowiak , consilier profesional clinic licențiat.

Consilierul arată că cei care practică slow living se concentrează pe „o abordare mai relaxată și mai intenționată a vieții", ceea ce permite „o mai mare apreciere, reflecție și bunăstare generală".

Atenție, însă”! „Slow living” nu înseamnă a fi inactiv, ci activ, dar în echilibru, precizează Glowiak.

Câteva modalități simple de a practica „Slow living”

1. Creați o listă cu lucrurile pe care să nu le mai faceți!

Potrivit consilierului Matt Glowiak, este important să „înveți să spui nu activităților sau sarcinilor care nu se aliniază cu prioritățile sau valorile tale".

2. Faceți o prioritate din îngrijirea de sine!

Glowiak spune că viața lentă presupune „să îți faci timp pentru activități care îți hrănesc mintea, corpul și sufletul".

Potrivit acestuia, chiar și doar 10 minute pe zi pentru activități de autoîngrijire pot duce la schimbări de lungă durată.

3. Deconectați-vă de conectivitatea constantă!

Matt Glowiak recomandă limitarea timpului petrecut în fața ecranelor prin crearea de zone fără tehnologie sau prin desemnarea unor perioade fără ecrane în timpul zilei. Clinica Mayo a constatat că diminuarea timpului petrecut în fața ecranului îmbunătățește sănătatea fizică și stimulează starea de spirit.

4. Implicați- vă în activități de conștientizare!

„Fie că este vorba de gătit, grădinărit sau efectuarea treburilor casnice, practicarea mindfulness poate aduce un sentiment de calm și apreciere în activitățile de zi cu zi", spune Matt Glowiak.

Mindfulness îmbunătățește starea de bine și reduce stresul, completează psihologul Supria Gill.

5. „Gătiți și savurați mesele acasă, folosind ingrediente proaspete și de proveniență locală ori de câte ori este posibil", recomandă Glowiak

Alimentația conștientă poate îmbunătăți starea de bine, consideră și psihologul Supria Gill.

6. Cultivați relații semnificative

Glowiak încurajează conexiuni mai profunde: „Angajați-vă în conversații față în față, planificați activități împreună și fiți pe deplin prezenți atunci când petreceți timp cu ceilalți". Potrivit psihologului Supria Gill, conexiunile sociale puternice îmbunătățesc „sănătatea fizică și mentală, precum și bunăstarea emoțională" și pot reduce riscul de deces timpuriu.

7. Petreceți timp în natură!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Istoria secretă a gladiatorilor daci. A fost unul dintre puținele popoare antice pentru care s-a construit o școală specială

2 Citiți, oameni buni, asta a fost și este România „lor”!

3 Avem documentul / Toate măsurile, de la alocații, la pensii și salariile bugetarilor

4 Foarte interesant scenariul ipotetic al lui Mark Galeotti despre impactul tragediei avionului azer asupra puterii lui Putin

5 VIDEO Cu România asta ce facem oameni buni, o anulăm și pe ea, ca să iasă cum trebuie?