Filmul evenimentelor care au dus la descoperirea cadavrelor și a suspectului principal, cunoscut drept ”Șacalul”

Filmul evenimentelor care au dus la descoperirea cadavrelor și a suspectului principal, cunoscut drept ”Șacalul”

Dubla crimă de la Constanța, unde două femei au fost omorâte de acelaşi individ care le-ar fi jefuit şi le-ar fi vândut maşinile după ce a comis crimele, scoate la iveală noi detalii.

”Șacalulș”, criminalul celor două fete a fost arestat FOTO: colaj/video

”Șacalulș”, criminalul celor două fete a fost arestat FOTO: colaj/video

Apar noi date despre dubla crimă care a zguduit Constanța, unde un bărbat, Neculai Mitrea, poreclit ”Șacalul”, a ucis două tinere. Una dintre victime, Delia Avram, tânăra din Tulcea, a fost ucisă pe 2 iulie, în timp ce tânăra din Timișoara, Iana Denisa, a fost omorâtă pe 27 august. Primul cadavru a fost găsit într-un imobil din Mamaia Nord, iar celălalt pe raza localității Sinoe din comuna Mihai Viteazul.

Ancheta în acest caz a început pe data de 12 iulie, când la sediul IPJ Tulcea a venit un bărbat să sesizeze faptul că soția sa nu mai răspunde apelurilor sale încă din data de 2 iulie. El a menționat că soția sa a părăsit domiciliul conjugal încă anul trecut, în luna noiembrie, pe fondul unei relații tensionate și a plecat să practice prostituția în municipiul Constanța. Ce doi au rămas însă în relație și vorbeau destul de des.

Ulterior polițiștii Unității Teritoriale de Căutare a Persoanelor Dispărute și Urmărite din cadrul IPJ Constanța au fost solicitați telefonic de către polițiști din cadrul IPJ Tulcea să verifice pistele dispariției persoanei. Așa se face că pe 15 iulie, însoțiți de proprietar, polițiștii au pătruns într-un apartament din stațiunea Mamaia unde au găsit o femeie moartă, în stare avansată de putrefacție. ÎColegii lor de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța s-au sesizat cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța un dosar penal.

Anchetatori duși pe piste false

Activitățile derulate, sub coordonarea procurorilor, pentru prinderea autorului crimei, au demarat prin efectuarea unei autopsii medico-legale, concluziile raportului emis de reprezentanții instituției competente stipulând că nu pot fi precizate cu certitudine felul și cauza morții, dar, cel mai probabil, moartea a fost neviolentă, spun surse judiciare. De asemenea, nu au fost constatate leziuni traumatice și nu a fost pusă în evidență prezența vreunei substanțe toxice.

Anchetatorii au mers pe pistele care ar fi putut să-i după la persoanele care puteau avea legătură cu moartea tinerei. Investigațiile s-au desfășurat pe parcursul mai multor zile, având în vedere complexitatea faptelor.

Sursele ”Adevărul” spun că pe parcursul acestor investigații, nu au existat indicii clare și certe cu privire la autorul faptei sau comiterea unei fapte de omor având în vedere rezultatul necropsiei, iar cercetările au fost derulate pentru infracțiunile de ucidere din culpă și furt. Au fost anumite elemente care i-au condus pe anchetatori către mai multe persoane, printre care și la ”Șacal”, dar acestea erau circumstanțiale și au necesitat să fie coroborate cu alte probe, ce au fost obținute ulterior, respectiv, după data de 4 septembrie.

”Șacalul”, interceptat telefonic, dar nemonitorizat

Din informațiile ”Adevărul”, ”Șacalul” nu a fost monitorizat de poliție în toată această perioadă, cu au fost interceptate convorbirile telefonice a mai bine de 15 persoane, printre care și al criminalului, din care polițiștii nu și-au dat seama că individul poate fi suspect în săvârșirea infracțiunilor.

Și poate că ”Șacalul” i-ar fi dus mai departe de nas pe polițiști dacă în noaptea de 2 spre 3 septembrie nu s-ar fi răsturnat cu mașina în comuna Mihai Viteazu, după ce a fost urmărit de agenții de la circulație pentru că nu a oprit la semnal. În urma accidentului s-a ales o fractură de șold pentru care a fost internat în spital.

De menționat că „Șacalul” se afla în momentul accidentului sub control judiciar până la data de 29 septembrie 2024, fiind cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier. Măsura controlului judiciar a fost luată la data de 14 iunie, decizie menținută prin sentința penală din 31 iulie.

O zi mai târziu, pe 4 septembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Cogealac au fost sesizați prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, între localitatea Sinoe și localitatea Mihai Viteazu, în afara părții carosabile, a găsit o persoană decedată. La fața locului, oamenii legii au găsit un cadavru în stare de putrefacție, care inițial nu a putut fi identificat, fiind efectuată cercetarea la fața locului. A fost și momentul în care anchetatorii au pus cap la cap detalii despre asemănarea crimelor, iar cercetările care au urmat în următoarele zile au dus la prinderea vinovaților.

Activitățile de cercetare s-au desfășurat cu privire la faptele de ucidere din culpă și furt, până pe 6 septembrie, când au rezultat indicii de omor. La acel moment, cele două dosare au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și reunite într-un singur dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. În urma obținerii materialului probator în cauză, s-a solicitat și s-au efectuat două percheziții domiciliare, la 9 septembrie,, după care presupusul autor al celor două fapte de omor și concubina acestuia au fost reținuți, pentru 24 de ore și, ulterior, arestați preventiv, pentru 30 de zile, de către instanța de judecată.

Polițiștii se apără de acuzații

În mediul public s-a invocat faptul că polițiștii au tergiversat cercetările și dacă și-ar fi dat silința mai mult nu ar mai fi exista și o a doua crimă, comisă la aproape două luni distanță. Oamenii legii se apără și susțin că procedurile de lucru și actele normative incidente au fost respectate de către polițiștii care au desfășurat investigații în acest caz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze

5 „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele” / Traian Băsescu îl umilește pe Geoană în direct