Filmul atacului cu benzină din Parlament: cum a acționat Poliția pentru a-l prinde pe piroman. Ochiană, admirator AUR și SOS

Filmul atacului cu benzină din Parlament: cum a acționat Poliția pentru a-l prinde pe piroman. Ochiană, admirator AUR și SOS

Mobilizare impresionantă de forțe pentru prinderea bărbatului care a aruncat cu benzină în interiorul clădirii Parlamentului marți, 17 septembrie. Piromanul a fost prins și riscă între 2 și 7 ani de închisoare.

Nicușor Ochioană riscă închisoare până la șapte ani FOTO: FB

Nicușor Ochioană riscă închisoare până la șapte ani FOTO: FB

Nicușor Ochiană, în vârstă de 56 de ani, din satul Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, a fost dat în urmărire de polițiști, după a dat foc unui magazin de suveniruri de la intrarea în Parlament, în urma unui conflict spontan cu vânzătoarea. Incidentul s-a produs în zona publică, de unde se achiziționează și biletele și pe unde intră vizitatorii.

Pentru depistarea autorului au fost efectuate verificari multiple, în București și în mai multe județe, precum Mehedinți, Neamț, Vaslui și Iași.

Oamenii legii au vizionat camerele de supraveghere și au refăcut traseul atacatorului. Au fost mai multe investigații, printre care audierea martorilor, controale în trafic, controale la unitățile de cazare.

După ce a aruncat cu benzină în magazinul de suveniruri, el a ieșit repede clădire, s-a amestecat într-un grup de vizitatori și astfel a reușit să iasă în curtea Parlamentului.

A plecat cu metroul de la stația Izvor, cu direcția Grozăvești, a mers câteva stații, a coborât, a luat un alt mijloc de transport în comun spre Vitan.

După zece ore de căutări, bărbatul a fost prins la hotel Vitan, în Sectorul 3 al Capitalei. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar miercuri va ajunge la Parchet pentru noi audieri.

Nicușor Ochiană va fi condus la Secția 17 Poliție. Imagine amator

Nicușor Ochiană va fi condus la Secția 17 Poliție. Imagine amator

Bărbatul muncește de 20 de ani în construcții și a revenit în țară în luna august. El ar mai avut probleme cu legea în Italia, unde ar fi condus sub influența alcoolului.

Se pare că acesta ar suferi de depresie, după un conflict cu familia. După ce a aflat că are amantă, soția lui s-a despărțit de el și copiii săi au rupt legătura cu tatăl lor. El a declarat jurnaliștilor că a făcut asta pentru că e nemulțumit de clasa politică.

Pe pagina sa de Facebook, apar mai multe postări în care sunt preluate mesaje ale liderilor AUR. De asemenea, apar distribuite postări cu Diana Șoșoacă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

2 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

3 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

4 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

5 „E o moarte fără sens. Peste 20 de ani, nimeni nu-și va aminti de tine” / Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe front