Fiii lui Putin și ai fostei gimnaste Alina Kabaeva trăiesc în izolare într-o reședință din Valdai

Fiii lui Putin și ai fostei gimnaste Alina Kabaeva trăiesc în izolare într-o reședință din Valdai

Centrul Dossier, fondat de politicianul Mihail Hodorkovski, susține că cei doi fii ai lui Vladimir Putin și ai fostei gimnaste campioană olimpică Alina Kabaieva ar fi crescuti departe de ochii lumii, în reședința din Valdai. Jurnaliștii au aflat și cum îi cheamă Ivan, născut în 2015 și Vladimir, născut în 2019.

Palatul lui Vladimir Putin de pe malul lacului Valdai/ FOTO: site-ul organizației lui Alksei Navalnî

Palatul lui Vladimir Putin de pe malul lacului Valdai/ FOTO: site-ul organizației lui Alksei Navalnî

Dossier a primit aceste informații de la o sursă din personalul de serviciu care lucrează în reședințele prezidențiale. Interlocutorul publicației locuiește în reședințe și îi vede adesea pe presupușii fii ai președintelui, susține publicația. Jurnaliștii notează că au verificat biografia sursei și s-au asigurat că aceasta „lucrează într-adevăr în familia lui Putin”; detaliile poveștii sale au fost verificate cu ajutorul postărilor de pe rețelele sociale, al extraselor de cont și al datelor din bazele de date de stat.

Potrivit lui Dossier, Ivan și Vladimir locuiesc în cea mai mare parte a timpului în reședința prezidențială din Valdai, nu frecventează școli și grădinițe, guvernantele, bonele și profesori speciali ocupându-se de ei. Presupușii fii ai lui Putin locuiesc în casa principală cu părinții lor, în timp ce guvernantele și profesorii locuiesc în clădiri separate. Copiii au propriile mașini cu șofer, profesorii și servitorii călătoresc în alte mașini. „Dossier” susține că uneori apar alți copii în reședință - cel mai adesea ai prietenilor Alinei Kabaeva. În material se mai spune că seara Putin joacă hochei cu fiul său cel mare - în acest scop a fost construit un patinuar la Valdai.

Profesori recrutați din Marea Britanie

Jurnaliștii au găsit un anunț pe site-ul English Nanny, o agenție care recrutează personal pentru familii bogate din Rusia, care spunea că recrutează lucrători pentru „familia prezidențială”. Se căutau profesori de engleză pentru doi băieți în vârstă de patru și opt ani, aceeași vârstă ca presupușii fii ai lui Putin, la începutul anului 2024. Potrivit anunțului, salariul oferit era de 7 700 de euro pe lună. Se menționează că se acordă prioritate candidaților cu pașaport sud-african (această țară este „percepută de Moscova ca fiind prietenoasă”, precizează Dossier) și că este interzisă părăsirea teritoriului unde locuiește familia. Candidatul este intervievat de asistentul familiei, precizează sursa Dossier.

Ancheta susține că profesorii sunt înregistrați prin My Medical Centre (MMC), o rețea de clinici private în care au fost tratați mercenari ai PMC Wagner și cunoscuți ai lui Putin. Doar guvernantele străine sunt înregistrate prin intermediul clinicii, cetățenii ruși sunt plătiți de alte companii. Formal, au semnat contracte pentru servicii de interpretariat, dar au primit mult mai mult - de la 330 de mii de ruble la 1,2 milioane de ruble. „Dossier” oferă numele unuia dintre profesori - este vorba de o cetățeană din Bosnia și Herțegovina, Sofia Bozic, care predă limba germană. Ea lucrează în familia lui Putin de cel puțin patru ani. Potrivit sursei Dossier, la începutul anului 2024, personalul a discutat că Ivan va fi trimis la Liceul Sirius din Soci, dar până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat.

În primăvara anului 2022, ziarul elvețian Sonntags Zeitung a scris că Alina Kabaeva a născut doi băieți în 2015 și 2019, al căror tată este Vladimir Putin. Ziarul a făcut referire la o cunoștință a medicului care a asistat nașterea ambilor copii.

Publicația „Project” a informat că Alina Kabaeva, prin intermediul unor persoane de interpuse, deține bunuri imobiliare în valoare de aproximativ 120 de milioane de dolari, inclusiv o casă din lemn pe teritoriul reședinței lui Putin din Valdai. Potrivit publicației, copiii fostei gimnaste își petrec timpul acasă. Fosta gimnastă are cinci asistenți (dintre care doi sunt verii ei), iar aceștia călătoresc în mod regulat de la Moscova la stațiile Okulovka și Uglovka (cele mai apropiate stații publice de reședință), printre altele, „pentru a avea grijă de copiii celebrei gimnaste.” .

Zvonurile privind relația strânsă dintre Kabaeva și Putin circulă încă de la mijlocul anilor 2000. Președintele rus și fosta gimnastă nu au vorbit niciodată public despre asta. Vladimir Putin a fost căsătorit cu Liudmila Putina, aceștia anunțându-și divorțul în 2013.

La 2 septembrie 2024, în timpul unei întâlniri cu elevii la Kizil, Putin a menționat „mici membri ai familiei” care vorbesc fluent chineza. El nu a clarificat la cine anume se referea. Cu Liudmila Putina liderul de la Kremlin are două fiice, Maria Voronțova și Katerina Tihonova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat