Fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan şi doi complici, reţinuţi pentru omor calificat şi alte infracţiuni

Fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan şi doi complici, reţinuţi pentru omor calificat şi alte infracţiuni

Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, ucis în atentatul de la Arad din 29 mai 2021, a fost reținută pentru omor calificat distrugere şi nerespectarea regimului materialelor exploziv, împreună cu doi complici.

Laura Crişan a fost reţinută pentru omor calificat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Crişan a fost reţinută pentru omor calificat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Apartamentul în care locuiește Laura Crișan a fost percheziționat, miercuri, e anchetatori, iar după câteva ore Laura Crișan a fost dusă la audieri. Fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan şi doi complici au fost reţinuţi pentru omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive.

Procurorii Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care instrumentează dosarul, spun că Laura Crișan a comandat uciderea tatălui său, iar cei doi bărbaţi reţinuţi au procurat dispozitivul explozibil şi l-au plasat în maşina omului de afaceri Ioan Crişan.

Astfel, potrivit anchetatorilor, „cei doi inculpați au procurat în 27 mai 2021 un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă - procurată, deținută, transportată și folosită fără drept - și l-au plasat în autoturismul lui Ioan Crișan”.

„În 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță, în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad”, mai precizează procurorii.

Asasinatul a fost comandat chiar de fiica omului de afaceri, Laura Crişan, de profesie avocat, care, după moartea lui Ioan Crişan, a preluat toate firmele tatălui său .

Aşa cum „Adevărul” v-a informat la vremea respectivă, Ioan Crişan a murit pe 29 mai 2021, când mașina sa a fost aruncată în aer pe o stradă din Arad. Necropsia a confirmat identitatea lui şi a arătat că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a explodat.

„Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Gigi Becali, despre generalul Lucian Pahonțu: „Are cea mai mare putere din România” / „Mi-e frică de omul ăsta”

2 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

3 Motivul pentru care Laura Crișan și-ar fi aruncat tatăl în aer

4 Mungiu-Pippidi / „Maia Sandu a fost sfătuită prost, probabil din zona serviciilor românești”

5 VIDEO Constructorul turc de pe Drumul Expres Craiova–Pitești va produce „cea mai mare surpriză din 2024”