Fiica de 21 de ani a unui fost președinte se mărită cu un rege de 56 de ani „din dragoste”. Monarhul mai are 11 soții

Fiica de 21 de ani a unui fost președinte se mărită cu un rege de 56 de ani „din dragoste”. Monarhul mai are 11 soții

Fiica de 21 de ani a fostului președinte sud-african Jacob Zuma se căsătorește cu regele Eswatini din dragoste, a declarat un purtător de cuvânt al ultimei monarhii absolute din Africa.

 Regele Mswati III FOTO Instagram

Regele Mswati III FOTO Instagram

Logodna lui Nomcebo Zuma cu regele Mswati III a fost oficializată mai devreme în această săptămână, la finalul ceremoniei anuale de dans al papurii - un ritual tradițional de trecere pentru femeile tinere și fete, potrivit BBC .

Monarhul de 56 de ani se află într-o relație poligamă cu 11 soții și a fost căsătorit de 15 ori în total.

Purtătorul de cuvânt al Eswatini, Alpheous Nxumalo, a respins categoric sugestia că această căsătorie ar fi o alianță politică.

„Dragostea nu are ochi să vadă sau să conteze vârsta. Dragostea se întâmplă între două persoane. Poate să se întâmple între o persoană de 100 de ani și o persoană care depășește media a ceea ce este permis constituțional”, a spus el.

Zuma, care a fost președinte al Africii de Sud din 2009 până în 2018, și regele Mswati sunt deja rude prin căsătorie.

Criticii îl acuză pe regele Mswati, care guvernează prin decret și este pe tron de 38 de ani, că trăiește în lux cu gospodăria sa poligamă - în timp ce majoritatea oamenilor săi trăiesc în sărăcie.

Nomcebo Zuma, fiica fostului președinte al Africii de Sud FOTO @UGDiplomat / X

Nomcebo Zuma, fiica fostului președinte al Africii de Sud FOTO @UGDiplomat / X

Eswatini, cunoscut anterior sub numele de Swaziland, are o populație de 1,1 milioane și una dintre cele mai ridicate rate de infecție cu HIV/SIDA din lume.

Tratamentul dur al opoziției regelui în Eswatini, care este aproape complet înconjurat de Africa de Sud, a fost, de asemenea, criticat.

Există legături tradiționale puternice între Eswatini și monarhia Zulu din Africa de Sud - actualul rege Zulu, Misuzulu ka Zwelithini, este nepotul lui Mswati III.

Zuma, care a demisionat în rușine din cauza acuzațiilor de corupție în timpul președinției sale și care încă se confruntă cu un proces legat de un contract de arme din 1999, acuzații pe care le neagă, se bucură în prezent de o renaștere politică.

Partidul său recent înființat uMkhonto weSizwe (MK) a obținut locul trei în alegerile generale din Africa de Sud din acest an.

La 82 de ani, el este, de asemenea, foarte respectat de susținătorii săi pentru menținerea credințelor sale culturale și tradiționale Zulu - are mai multe soții și se crede că are 20 de copii.

Nomcebo, ale cărei mamă este logodnica sa de lungă durată Nonkululeko Mhlongo, a fost îmbrăcată în culorile strălucitoare ale regatului Eswatini în ultima zi a ceremoniei de dans al papurii de la Palatul Regal Ludzidzini, luni.

Cunoscută sub numele de ceremonia Umhlanga, aceasta are scopul de a descuraja participanții să devină activi sexual la o vârstă fragedă.

Regele are dreptul să-și aleagă o mireasă din rândul participanților - și în această ocazie, Nomcebo Zuma a fost prezentată ca „liphovela”, care înseamnă logodnică regală în Swati.

El a fost supus unor critici în trecut din cauza vârstei soțiilor sale. În 2005, a ales-o pe Phindile Nkambule, în vârstă de 17 ani, ca soție - la câteva zile după ce a ridicat interdicția privind relațiile sexuale pentru fete sub 18 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje

5 Un avertisment care dă fiori... „Ordinea mondială este sub cea mai mare amenințare de la Războiul Rece încoace”