Fermier, obligat să plătească peste 61.000 de dolari pentru emoji-ul ? „degetul mare”. Ce a stabilit o instanță din Canada
Emoji-ul ? „degetul mare” a ajuns subiect de discuție într-o instanță din Canada. Un judecător a stabilit că, din cauza utilizării acestui emoji, un fermier trebuie să plătească mai bine de 61.000 de dolari.
Emoji-ul, echivalentul semnării unui contract FOTO cnn.com
Emoji-ul, echivalentul unui acord contractual
Într-un caz recent, Curtea King's Bench din provincia Saskatchewan a avut de-a face cu un caz în care un cumpărător de cereale a trimis un mesaj text în masă clienților în martie 2021, anunțând că firma intenționează să cumpere 86 de tone de in, la prețul de 12 dolari pe balot, notează The Guardian .
Cumpărătorul a luat legătura, telefonic, cu un fermier și a trimis o imagine a unui contract de livrare a inului, în luna noiembrie. Într-un mesaj text, fermierului i-a fost solicitat să confime acceptarea contractului. Răspunsul a fostun emoji cu degetul mare în sus. Doar că fermierul a fost neserios și nu a livrat inul, la termenul stabilit. Între timp, prețurile pentru recoltă au început să crească.
Cumpărătorul a decis să îl dea în judecată pe ofertant, spunând că respectivul emoji indică faptul că fermierul fusese de acord cu termenii contractuali. De partea cealaltă, bărbatul s-a apărat susținând că a utilizat emoji-ul strict pentru a confirma primirea contractului, nu și că ar fi fost de acord cu textul său.
Un judecător canadian a hotărât că emoji-ul „degetul mare” este la fel de valid ca o semnătură, susținând că instanțele trebuie să se adapteze la „noua realitate” a modului în care oamenii comunică. În prezent, fermierul este obligat să plătească suma de 82.000 de dolari canadieni (61.442 de dolari americani) pentru un contract neîndeplinit.
Sursa: adevarul.ro