„Femeile habar nu au cât de mult rău fac cu acest obicei foarte prost” . Avertismentul unei experte în unghii

„Femeile habar nu au cât de mult rău fac cu acest obicei foarte prost” . Avertismentul unei experte în unghii

Vorbind despre sănătatea unghiilor, medicii dermatologi avertizează că anumite obiceiuri care ţin de înfrumuseţare pot provoca microtraume, ducând la subţierea şi deteriorarea unghiilor şi, în final, la infecţii.

Atenţie la sănătatea unghiilor. Foto arhivă

Atenţie la sănătatea unghiilor. Foto arhivă

Manichiura cu gel a devenit un trend începând cu anii 2000, după lansarea de geluri speciale 3-D, şi, pe lângă faptul că asigură unghii perfecte, indiferent de mărimea sau aspectul celor naturale, are şi avantajul că durează până la aproximativ patru săptămâni. Pentru a avea parte de o construcţie reuşită a unghiilor, nu este nevoie decât puţin talent, câteva ştrasuri şi o nuanţă la modă.

Jenny Wiles, formator global la o cunoscută companie elveţiană producătoare de cosmetice, spune că multe femei şi-au format un obicei total nesănătos pentru unghii atunci când vine vorba despre îndepărtarea „ojei” vechi. Ea spune că este complet greşit să încerci să smulgi stratul de gel de pe unghii, pentru că, odată cu acesta, se îndepărtează straturi de celule care protejează unghia naturală, potrivit DailyMail.

„Desprinderea lacului și/sau a tratamentelor sintetice, cum ar fi gelurile, provoacă microtraume pentru unghii, iar smulgerea acestuia îndepărtează, literalmente, straturi de pe unghiile naturale”, a avertizat ea.

Acelaşi lucru îl spun şi medicii dermatologi, care avertizează că astfel de manevre pot deteriora, uneori iremediabil, patul unghial şi rădăcina unghiei, având un impact negativ asupra fluxului de sânge şi de nutrienţi necesati creştii sănătoase.

„Am avut paciente care cred că exfoliază doar oja, dar de fapt exfoliază bucăți din unghia naturală, lăsând patul unghiei expus”, a declarat dr. Dana Stern, medic dermatolog.

Un alt aspect asupra cărora şi esteticienii, dar şi medicii sunt de acord este acela că unghiile naturale au nevoie „să respire”, în sensul că trebuie să existe o perioadă în care ele să nu fie acoperite cu gel.

„Deși unghiile cu gel pot crea dependență, este important să întrerupi ciclul pentru o perioadă mai lungă, pentru a permite refacerea sănătății unghiilor naturale”, spun specialiştii.

Ei subliniază, de asemenea, importanța dietei atunci când vine vorba de sănătatea unghiilor şi reamintesc că siliciul , care se găseşte în alimente precum ceapa sau usturoiul, funcţionează ca un „ciment celular” şi ajută ca unghiile să crească mai repede şi să fie rezistente.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...