Femeia care l-a îngenuncheat pe Mircea Albulescu. Iubirea pentru ea l-a îmbolnăvit pe celebrul actor: „Nu mai puteam suporta“

Femeia care l-a îngenuncheat pe Mircea Albulescu. Iubirea pentru ea l-a îmbolnăvit pe celebrul actor: „Nu mai puteam suporta“

Un actor genial, cu voce gravă și statură impozantă, a fost îngenuncheat de iubire. Dragostea pentru soția sa a fost ca o boală pentru Mircea Albulescu, artistul care a trecut în neființă în urmă cu 7 ani, pe 8 aprilie. După moartea ei, nimic nu a mai fost la fel pentru el.

Mircea Albulescu s-a căsătorit la 22 de ani cu Maria, iar dragostea lor a durat peste 50 de ani, până ce Maria a fost răpusă de cancer, în 2007.

Mircea Albulescu, un actor cu o singură iubire FOTO Adevărul

Mircea Albulescu, un actor cu o singură iubire FOTO Adevărul

În urmă cu mai mulți ani, actorul a povestit că a cunoscut-o la un ceai. A ”furat-o” de lângă băiatul cu care se întâlnea în acea vreme. Împreună au trecut prin multe. S-au chinuit mulți ani să aibă un copil, pe Matei. Boala soției a fost o lovitură puternică, neașteptată.

Într-un interviu din 2015, maestrul scenei româneşti declara că simte tot mai des prezenţa soţiei sale, poate pentru că este tot mai aproape de ea.

Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo”, a spus artistul la emisiunea ”Dincolo de aparenţe”, de la Antena 2.

A fugit de acasă

De durere, a ”fugit” de acasă vreo opt luni pentru că nu mai suporta să trăiască printre amintiri. A renovat complet casa ca să poată reveni.

Ajuns la vârsta de 80 de ani, Mircea Albulescu a fost supus unei operații pe cord deschis. Se pare că actorul s-a îmbolnăvit de inimă imediat după decesul soției sale. A suportat o intervenție chirurgicală pe cord deschis și i s-au montat trei stenturi.

"După mai bine de 50 de ani de convieţuire, primul gest neprietenos pe care l-a făcut nevastă-mea a fost să moară înaintea mea. Am fugit de acasă vreo opt luni, pentru că nu mai puteam suporta. Fiecare colţişor îmi amintea de ea... În acest răstimp, am chemat meşterii care mi-au schimbat totul în casă. Acum încerc să învăţ să gătesc, ştiu să fac cartofi prăjiţi fără grăsime şi fripturi la grătar. Unde nu reuşesc să mă descurc în materie de arta culinară, mai întreb prietenii: Traian Stănescu e cel mai mare ciorbagiu, Petrică Vasilescu e cofetar, Victor Rebengiuc e grataragiu. Ion Besoiu ştie cel mai bine să facă piaţă, iar Şerban Ionescu pregăteşte vânat şi peşte. Da, până a trăit Amza, mergeam împreună la vânătoare şi la pescuit...", spunea actorul după decesul soției sale, relatează okmagazin.ro

O carieră fabuloasă

Marele actor născut pe 4 octombrie 1934 la Bucureşti. Pe numele din cartea de identitate Iorgu Albulescu, nume ales de tatăl său, Vasile, dirijor de orchestră militară, actorul era trecut în certificatul de naştere Constantin Albulescu, după numele naşului - dar pe scenă a devenit cunoscut drept Mircea Albulescu, numele ales de mama sa, Olga Tempinski.

Albulescu a avut zeci de roluri. Multe au fost şi în filme regizate de Sergiu Nicolaescu - Dacii, 1967, Mihai Viteazul, 1970, Zile Fierbinţi, 1975, Revanşa, 1978, Pentru Patrie, 1978, Nea Marin Miliardar, 1979, Mihail, câine de circ, 1979, Capcana Mercenarilor, 1980, Wilhelm Cuceritorul, 1982, Viraj periculos, 1983, Ziua Z, 1985, Noi, cei din linia întâi, 1986, potrivit wikipedia.org.

Artistul a jucat şi în peliculele regizate de Mircea Veroiu - Somnul Insulei, 1994, Semnul şarpelui, 1981, Mania, 1977, Şapte zile, 1973, Scrisorile prietenului, 1997, Dincolo de pod, 1976, Artista, dolarii şi ardelenii, 1980, Craii de Curtea Veche, 1995).

Mircea Albulescu, pe numele său real Iorgu Constantin Albulescu, s-a remarcat şi prin rolurile jucate în filme ale unor regizori celebri precum Francis Ford Coppola, Mircea Daneliuc - Francis Ford Coppola (Youth Without Youth, 2007), Radu Gabrea (Prea mic pentru un război atât de mare, 1970, Dincolo de Nisipuri, 1973, Rosenemil, 1993), Manole Marcus (Actorul şi sălbaticii, 1975), Mircea Daneliuc (Cursa, 1975, Ediţie Specială, 1980), Alexa Visarion (Înghiţitorul de săbii, 1981), Nicolae Mărgineanu (Flăcări pe comori, 1987, Un om în Loden, 1979,), Nicolae Breban (Printre colinele verzi, 1971), Dinu Tănase (La capătul liniei, 1982), Mircea Drăgan (Columna, 1968, Braţele Afroditei, 1978), Mircea Moldovan (Totul se plăteşte, 1986, Andrei Blaier (Momentul adevărului, 1989). Actorul s-a stins din viață pe 8 aprilie 2016, la 81 de ani.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

3 Simple zvonuri?

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!