FCSB – Sparta Praga, prostia se plătește scump: pierdere mare pentru ai noștri dintr-un motiv bulversant

FCSB – Sparta Praga, prostia se plătește scump: pierdere mare pentru ai noștri dintr-un motiv bulversant

FCSB – Sparta Praga a avut, marți seara, după reprize diametral opuse. După cum Adevărul a arătat aici, în primele 45 de minute campioana României a jucat catastrofal și a plătit prețul. Nici la reluare, formația patronată de Gigi Becali n-a strălucit, însă, treptat, și-a crescut nivelul de joc și așa au și venit cele două reușite semnate de Olaru (60) și de Edjouma (85). Prea puține însă pentru calificare.

Adrian Șut, eliminat după terminarea meciului FCSB - Sparta Praga. FOTO: Arhiva Adevărul

Adrian Șut, eliminat după terminarea meciului FCSB - Sparta Praga. FOTO: Arhiva Adevărul

Din păcate, după această prestație slabă, per ansamblu, unii au căutat să dea vina pe arbitrul danez, Morten Krogh (36 de ani). Mai ales că, în timpul transmisiei TV, comentatorii au tot amintit că centralul întâlnirii e din Danemarca, la fel ca antrenorul Spartei Praga, plus cinci jucători ai cehilor. De precizat că dintre cei cinci fotbaliști danezi ai oaspeților, doar doi au și jucat în returul cu FCSB.

Dacă arbitrul Morten Krogh a stat să vadă câți conaționali are în echipa cehilor și, profund mișcat de prezența masivă a danezilor în lotul acestei formații, a „fluierat“ în favoarea Spartei e un amănunt pe care nu-l vom afla niciodată. Cert e că, auzind comentariul TV, până și Gigi Becali a arătat cu degetul spre centralul Krogh.

Mai grave au fost însă incidentele de după fluierul de final. Pentru că, supărați din cauza eliminării, jucătorii FCSB-ului l-au înconjurat pe arbitru, reproșându-i, în primul rând, că a acordat puține minute de prelungiri, doar cinci. Cel mai vehement a fost mijlocașul Adrian Șut. Care a și văzut cartonașul roșu din partea lui Morten Krogh.

Problema e că pentru gestul său prostesc, care i-a adus acest „roșu“, Adrian Șut va rata dubla cu LASK Linz (Austria) din play-off-ul Ligii Europa. Așadar, pe lângă o calificare importantă în play-off-ul Ligii Campionilor, FCSB a rămas și fără un jucător de bază.

Echipele românești rămase în cupele europene

Liga Campionilor, turul III preliminar

Marți

FCSB – Sparta Praga 2-3 (1-1 în tur)

Conference League, turul III preliminar

Miercuri

Astana (Kazahstan) – Corvinul Hunedoara (2-1 în tur)

Ora 17.00, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Joi

CFR Cluj – Maccabi Petah Tikva (Israel) (1-0 în tur)

Ora 20.00, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Liga Europa, play-off

22 august: LASK Linz (Austria) – FCSB

29 august: FCSB – LASK Linz

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Trupele lui Kadîrov, despre care el spunea că „nu se predau niciodată”, au fost capturate de ucraineni când încercau să fugă din Kursk