FCSB – Sparta Praga, agonie după o repriză catastrofală: campioana, pedepsită și retrogradată în Liga Europa

FCSB – Sparta Praga, agonie după o repriză catastrofală: campioana, pedepsită și retrogradată în Liga Europa

Când a avut cea mai bună prestație din acest început de sezon, în prima manșă a dublei cu Sparta Praga (Cehia), FCSB a fost „scoasă“ din programul TV și înfocații ei fani au fost nevoiți să se folosească de o platformă online sau de niște site-uri piratate, ca să vadă meciul favoriților. Acum, la ce a arătat FCSB, în returul cu Sparta Praga, parcă era mai bine dacă și acest meci ar fi fost difuzat exclusiv online. Așa, probabil, s-au „spart“ niște televizoare de nervi.

Darius Olaru, marcator în returul cu Sparta Praga, dar degeaba. FOTO: Facebook

Darius Olaru, marcator în returul cu Sparta Praga, dar degeaba. FOTO: Facebook

În fața unui stadion arhiplin, campioana României a sperat să se folosească de energia transmisă de tribune, ca să avanseze în play-off-ul Ligii Campionilor. Dincolo de susținerea suporterilor, FCSB a sperat cu adevărat la calificare și pentru că, după partida de săptămâna trecută, a rămas cu impresia că Sparta Praga e o echipă de bătut. Din păcate, socotelile roș-albaștrilor s-au dovedit a fi total greșite!

În primul rând, încurajările din tribune parcă au „anesteziat“ FCSB. Iar Sparta Praga, cu un echipament care a amintit de culorile Real Madrid, a jucat de parcă a „împrumutat“ și calitatea fotbalistică a campioanei Europei, nu doar culorile ei.

Practic, meciul a fost gata după 37 de minute. Pentru că până în acest punct al întâlnirii, campioana Cehiei avea deja 3-0, după reușitele semnate de Birmančević (13, 28-penalty) și de Haraslin (37). La primul gol, Lixandru a respins de pe linia porții, după un corner, dar degeaba. La al doilea gol, a faultat în careu Dawa, cel care a aflat pe ultima sută de metri că are drept de joc datorită regulamentului UEFA în privința cartonașelor galbene. Iar scorul a luat proporții și a ajuns la 3-0, după o reușită superbă, șut la colțul lung, la care Târnovanu n-a avut nicio șansă.

Patronul a dictat trei schimbări după prima repriză

La pauză, „antrenorul“ Gigi Becali ar fi schimbat toată echipa, dacă ar fi putut. A renunțat însă la „doar“ trei titulari: au ieșit Șut, Băluță și Ștefănescu, au intrat Baeten, Edjouma și Daniel Popa. Rezultatul? Sparta a continuat să controleze partida și să aibă ocazii și cornere la poarta gazdelor.

Când desfășurarea jocului nu anunța nimic, a venit golul lui Olaru, în minutul 60, cu un șut frumos din afara careului. Deși stadionul a explodat, a trebuit să treacă 25 de minute, ca să vedem golul doi al FCSB-ului, înscris de Edjouma (85). Din păcate, s-a dovedit a fi prea puțin, prea târziu, ca să mai fie „reparată“ catastrofa din primele 45 de minute.

FCSB – Sparta Praga s-a terminat 2-3 în retur și 3-4 la general, rezultat care a trimis campioana Cehiei în play-off-ul Ligii Campionilor. Pentru FCSB, urmează o dublă cu LASK Linz (Austria), în play-off-ul Ligii Europa în care formația noastră are șanse foarte bune de calificare. FCSB va juca primul meci, în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

Dacă va trece de LASK Linz, campioana României va ajunge în grupele Ligii Europa. În caz contrar, FCSB va „ateriza“ în grupele Conference League.

Echipele românești rămase în cupele europene

Liga Campionilor, turul III preliminar

Marți

FCSB – Sparta Praga 2-3 (1-1 în tur)

Conference League, turul III preliminar

Miercuri

Astana (Kazahstan) – Corvinul Hunedoara (2-1 în tur)

Ora 17.00, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Joi

CFR Cluj – Maccabi Petah Tikva (Israel) (1-0 în tur)

Ora 20.00, Digi Sport 1, Prima Sport 1

Liga Europa, play-off

22 august: LASK Linz (Austria) – FCSB

29 august: FCSB – LASK Linz

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

5 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari