FCSB, sigură de prezența într-o grupă a cupelor europene. Marile echipe care o așteaptă în playoff-ul Champions League

FCSB, sigură de prezența într-o grupă a cupelor europene. Marile echipe care o așteaptă în playoff-ul Champions League

FCSB a trecut miercuri seară și de turul II preliminar din Champions League, învingând la Budapesta pe Maccabi Tel Aviv cu 1-0 (gol Baeten 90), după ce remizaseră 1-1 în Ghencea. Victoria îi asigură deja campioanei prezența în grupele cupelor europene, indiferent de următoarele rezultate. Dar și un premiu de 2,94 milioane de euro.

Daniel Popa, pasă de gol în victoria cu Maccabi Tel Aviv. Foto Sportpictures

Daniel Popa, pasă de gol în victoria cu Maccabi Tel Aviv. Foto Sportpictures

În turul trei preliminar al Ligii Campionilor, FCSB va da peste Sparta Praga. Prima manșă este programată marți, 6 august, pe terenul campioanei Cehiei, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, la București. Numele adversarului este de speriat la prima vedere, însă ultima confruntare dintre cele două formații a ieșit bine pentru noi: FCSB și Sparta Praga s-au mai întâlnit în sezonul 2016-2017 de Champions League, tot în turul trei. Atunci, roș-albaștrii s-au impus (1-1 la Praga, 2-0 la București).

Lotul cehilor, mai valoros decât al FCSB

Lotul cehilor este cotat la 72 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt. Martin Vitik, stoperul de 21 de ani, este cel mai valoros jucător al acestora: 12 milioane de euro. Este urmat de Veljko Birmancevic (9,5 milioane), recent transferat de la Toulouse. Prin comparație, cel al FCSB-ului însumează 32 de milioane.

În stagiunea precedentă, Sparta a reușit eventul: a terminat la patru puncte distanță de concitadina Slavia și a câștigat finala Cupei în compania celor de la Viktoria Plzen, scor 2-1. Cunoscuți pentru eficacitatea din fazele fixe, praghezii au jucat până acum 4 partide oficiale în acest sezon: 2-1 cu Pardubice și 4-1 cu Teplice în campionat, respectiv 2-0 și 4-2 cu Shamrock Rovers, în turul precedent din Liga Campionilor.

2,94 milioane € este suma minimă pe care FCSB o va primi după parcursul din actualul sezon al cupelor europene.

Dacă va trece de Sparta în dubla manșă, FCSB va intra în play-off-ul Champions League, unde va întâlni echipe ca PAOK Salonic/Malmö, Ferencvaros/Midtjylland, Young Boys Berna, Dinamo Zagreb sau Steaua Roșie Belgrad. Există două posibilități: cu o nouă victorie, roș-albaștrii vor ajunge în grupele celei mai prestigioase competiții europene, iar în caz că va fi eliminată, va juca în grupele Europa League. Dacă va fi învinsă de gruparea din Praga în turul III preliminar, atunci campioana României va evolua în grupele Conference League, calificare asigurată deja și care este premiată de UEFA cu 2,94 milioane de euro.

Traseul FCSB în Liga Campionilor

Turul I preliminar: 7-1, 4-0 cu Virtus

Turul II preliminar: 1-1 și 1-0 cu Maccabi Tel Aviv

Turul III preliminar:

Sparta Praga – FSCB, marți, 6 august

FCSB – Sparta Praga, marți, 13 august

Posibili adversari în play-off, dacă trece de Sparta Praga

PAOK Salonic/Malmö

Ferencvaros/Midtjylland

Young Boys Berna Dinamo Zagreb

Steaua Roșie Belgrad

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban