FCSB și CFR joacă, diseară, pentru milioanele UEFA: Becali a dezvăluit suma colosală care e în joc

FCSB și CFR joacă, diseară, pentru milioanele UEFA: Becali a dezvăluit suma colosală care e în joc

Amenințările coloșilor de pe continent, cu formarea Superligii și „ruperea“ de UEFA, au avut un efect benefic și pentru „amăriții“ fotbalului european. Printre care se numără și echipele românești.

Gigi Becali, încântat că FCSB e sigură de prezența în faza grupelor. FOTO: Arhiva Adevărul

Gigi Becali, încântat că FCSB e sigură de prezența în faza grupelor. FOTO: Arhiva Adevărul

Strâns cu ușa, forul de la Nyon a trebuit să facă reforme importante în ceea ce privește sistemul competițional al Ligii Campionilor, Ligii Europa și Conference League. Iar noile formate extinse, cu mai multe echipe și mai multe meciuri, au intrat în vigoare, în acest sezon 2024-2025. Cu și mai mulți bani!

Sumele au crescut inclusiv pentru tururile preliminare, unde le-am pierdut, pe rând, pe Universitatea Craiova și Corvinul Hunedoara. „Robinetul“ se va deschide însă larg, odată cu faza grupelor! De aici și estimarea lui Gigi Becali, în cazul în care FCSB va trece, diseară, de LASK Linz: „Dacă mă calific în grupele Ligii Europa, cu banii pe Coman (n.r. – 6 milioane de euro, cu aproximație, de la Al-Gharafa), cu banii pe Olaru (n.r. – clauza de reziliere e de 5 milioane de euro) și cu ce mai iau de la televiziuni, sponsori, iau 30 de milioane de euro. Iar noi cheltuim 10-12 pe an“.

De remarcat că patronul FCSB-ului a câștigat deja 1.225.000 de euro exclusiv din participarea echipei în preliminariile Ligii Campionilor și Ligii Europa. Asta fără să punem la socoteala toate sumele pe care le-a încasat pentru vânzarea drepturilor TV, pentru confruntările de pe teren propriu, cu Virtus (San Marino), Maccabi Tel Aviv (Israel), Sparta Praga (Cehia) și LASK Linz (Austria). Având în vedere că Becali s-a înțeles cu Sebastian Ghiță, patronul România TV, pentru transmisia returului cu formația austriacă, în schimbul sumei de 150.000 de euro, e clar că vara a fost profitabilă pentru campioana României. Cu încasări care depășesc, în mod clar, 2 milioane de euro, dacă adăugăm și banii obținuți din vânzarea biletelor.

CFR Cluj, emoții mari

România va avea, în mod cert, o echipă în grupele cupelor europene din acest sezon. Pentru că FCSB, inclusiv dacă va pierde calificarea cu LASK Linz, va „ateriza“ în grupele Conference League.

CFR Cluj, în schimb, e condiționată de obținerea calificării, după returul cu Pafos (Cipru) pentru a-și prelungi sezonul european, cu o prezență în grupele Conference League. De remarcat că nu sunt diferențe foarte mari între sumele oferite de cele două competiții:

*Pătrunderea în grupele Ligii Europa valorează 4.300.000 de euro. Apoi, în grupe, victoria înseamnă 450.000 de euro, iar egalul 150.000.

*Prezența în grupele Conference League aduce un bonus de 3.170.000 de euro. Apoi, un meci câștigat în grupe valorează 400.000 de euro, iar un egal aduce 133.000 de euro.

Joia mare pentru fotbalul românesc

Liga Europa, play-off, retur

FCSB – LASK Linz (Austria) (1-1 în tur)

Ora 21.30 (România TV), Stadionul Steaua

Conference League, play-off, retur

Pafos (Cipru) – CFR Cluj (0-1 în tur)

Ora 20.00 (Digi Sport 1, Prima Sport 1), Stadionul Alphamega

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un vrăjitor eretic, care umbla cu chiromanția, hipnoza, yoga și alte nebunii nu poate fi sfânt” / Petiție împotriva canonizării călugărului Arsenie B…

2 Țiriac i-a luat mașina Ionelei Cozmiuc înapoi: motivul din spatele unui gest surprinzător

3 Miliardarul John Foley spune că și-a pierdut toți banii: „Au fost pe hârtie”

4 Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova

5 Imagini șoc în Capitală. Un bărbat a fost filmat cu un cuțit înfipt în spate, în urma unui scandal