FCSB, misiune infernală în Europa League: ce adversari de calibru o așteaptă în grupă

FCSB, misiune infernală în Europa League: ce adversari de calibru o așteaptă în grupă

Cu gândul la cupele europene, FCSB s-a făcut de râs sâmbătă seara în Superliga, pierzând cu 1-0 în fața ultimei clasate în acel moment, Poli Iași. Meciul a fost decis de eliminarea căpitanului Darius Olaru, care a pus crampoanele pe un adversar, în minutul 36.

FCSB a avut o săptămână de coșmar, cu două înfrângeri. Foto Facebook

FCSB a avut o săptămână de coșmar, cu două înfrângeri. Foto Facebook

A fost a doua înfrângere consecutivă a campioanei, care a pierdut marți și în manșa secundă a turului III preliminar al Ligii Campionilor, 2-3 cu Sparta Praga. Roș-albaștrii au retrogradat în Europa League, urmând a se concentra pe competiția numărul 2 de pe continent. În play-off, FCSB va juca în dublă manșă (22 și 29 august) împotriva austriecilor de la LASK Linz. În caz de victorie, echipa lui Gigi Becali va evolua în grupa extinsă a Europa League. Dacă nu, va pica în Conference League, competiție care, de asemenea, se va desfășura într-un nou format începând din acest sezon.

FCSB, în ultima urnă valorică în Europa League

Numai că FCSB are un coeficient foarte slab, astfel că în Europa League se află la coada clasamentului și implicit în ultima urnă la tragerea la sorți, scrie gsp.ro . În grupa acestei competiții vor fi 36 de echipe, fiecare din ele urmând să joace cu câte două din fiecare urnă, într-o singură manșă. Vor fi 8 meciuri, 4 acasă și 4 în deplasare. În clasamentul final, locurile 1-8 merg în „optimi“, iar locurile 9-24 merg în „16-imi“.

La tragerea la sorți a meciurilor, programată pe 30 august, FCSB ar putea avea parte de adversari „imposibili“, urmând să joace contra lui Manchester United, Porto, AZ Alkmaar, Braga, Galatasaray, Qarabag, Malmö și Bilbao. Iar dacă sorții vor fi mai blânzi, roș-albaștrii ar putea avea adversari un pic mai abordabili, ca Lazio, Rangers, Maccabi Tel Aviv, Ferencvaros, Union Saint-Gilloise, Ludogoreț, Apoel Nicosia și Twente.

În Conference League, adversari acceptabili

Dacă va pierde cu LASK Linz și va ajunge în Conference League, FCSB ar fi în a 4-a urmă valorică, din totalul de 6. În grupa din această competiție vor fi tot 36 de echipe, fiecare urmând să evolueze cu câte una din fiecare urnă, într-o singură manșă. Vor fi 6 meciuri, 3 acasă și 3 în deplasare. Locurile 1-8 merg în „optimi“, locurile 9-24 merg în „16-imi“. Restul echipelor sunt eliminate.

Sorții i-ar putea aduce următorii adversari: Chelsea, Legia Varșovia, NK Rijeka, Cercle Brugge, Pyunik și Borac Banja Luka. Și aici există varianta în care românii să aibă noroc și să joace împotriva lui Istanbul Bașakșehir, Rapid Viena, Astana, The New Saints, Backa Topola, MFK Ruzomberok, cu mari șanse de a ajunge în primăvara europeană.

Cum arată acum urnele Europa League – simulare*

URNA 1: Roma, Manchester United, Porto, Ajax, Glasgow, Eintracht, Lazio, Tottenham, Real Sociedad

URNA 2: AZ Alkmaar, Braga, Olympiacos, Lille, Lyon, PAOK, Fenerbahce, Maccabi Tel Aviv, Ferencvaros

URNA 3: Qarabag, Galatasaray, Molde, Viktoria Plzen, Bodo/Glimt, Union Saint-Gilloise, Dinamo Kiev, Ludogoreț, Midtjylland

URNA 4: Malmo, Bilbao, Hoffenheim, Nice, APOEL Nicosia, Anderlecht, Twente, Beșiktaș, FCSB

*sursa gsp.ro. Simularea se bazează pe faptul că echipele mai bine cotate din playoff-ul Europa League câștigă dubla, iar echipele mai slab cotate din playoff-ul UCL vor pierde și vor coborî în EL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Ce a dezvăluit descifrarea unei tăblițe vechi de 4.000 de ani

5 Cu cine a confundat germanul ăsta România?