FCSB – Maccabi Tel Aviv, agonizant în Liga Campionilor: calificarea se va decide la Budapesta VIDEO

FCSB – Maccabi Tel Aviv, agonizant în Liga Campionilor: calificarea se va decide la Budapesta VIDEO

Să joci cu Virtus (San Marino), în turul I preliminar al Ligii Campionilor, după care să dai, în turul II, de Maccabi Tel Aviv, o campioană vulnerabilă a Israelului, după cum Adevărul a explicat aici, e o situație cu care nu se știe când se va mai întâlni o echipă românească. Acum, lozul câștigător a fost tras de FCSB, iar formația din Berceni a făcut tot posibiul să profite la maxim de această situație fericită.

Dawa, bucuros după golul cu Maccabi Tel Aviv.

Dawa a înscris golul egalării pentru FCSB. FOTO: Facebook

Doar că, spre surprinderea tuturor, pe un stadion Steaua arhiplin, israelienii au început mai bine partida, dominând primul sfert de oră. Abia apoi, treptat, meciul s-a echilibrat, iar FCSB a fost chiar echipa mai bună. Fără să aibă, totuși, ocazii foarte mari de gol. De altfel, scorul la pauză, 0-0, a fost conform cu ceea ce s-a jucat, cu două formații care nu și-au asumat riscuri mari.

La reluare, tot Maccabi a început mai bine, însă, din nou, FCSB a tăiat elanul oaspeților. De această dată, și mai repede, comparativ cu prima repriză. Mai mult decât atât, FCSB chiar a pus piciorul pe accelerație și au început să curgă marile ocazii la poarta lui Mishpati. Asaltul roș-albaștrilor a culminat cu o dublă ocazie, în minutul 58. Mai întâi, Miculescu a trimis cu capul, iar portarul celor de la Maccabi a scos de sub transversală, cu un reflex de zile mari. Apoi, din cornerul acordat pentru FCSB, Șut a trimis și el cu capul, însă, încă o dată, Mishpati a avut o intervenție salvatoare.

Pe fondul dominării FCSB-ului a venit golul celor de la Maccabi. Contrar cursului jocului. O acțiune pornită de la mijlocul terenului a fost dezvoltată de oaspeți după niște dueluri pierdute pe bandă de jucătorii campioanei României. Și, după ce și-au dat cu stângul în dreptul în câteva secunde practic, bucureștenii le-au permis israelienilor să înscrie. Prin decarul Dan Biton, cel care a acceptat „cadoul“ cu mare bucurie (71).

Singura consolare după acest gol „ieftin“ luat de FCSB a fost că echipa lui Gigi Becali măcar a reușit să egaleze repede. După doar patru minute, mai precis. Darius Olaru a bătut o lovitură liberă, iar Dawa a înscris cu capul: FCSB – Maccabi Tel Aviv, 1-1, după 75 de minute. Aproape imediat, campioana României ar fi trebuit să înscrie pentru 2-1, după o acțiune superbă, însă Ștefănescu și Edjouma, aflați în poziție excelentă, și-au cam bătut joc de centrarea lui Radunovici (77).

S-a terminat 1-1, după o ocazie monumentală pentru Alexandru Musi (90+6), iar calificarea se va decide, miercurea viitoarea (ora 21.00, Antena 1 și Antena Play), la Budapesta. Atunci, Maccabi Tel Aviv și FCSB se vor înfrunta în manșa a doua, miza fiind un loc în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

VEZI GOLUL LUI DAWA ÎN MECIUL FCSB- MACCABI TEL AVIV

Echipele românești în următoarea fază din cupele europene

Turul II preliminar al Ligii Campionilor

23 iulie: FCSB – Maccabi Tel Aviv (Israel) 1-1

31 iulie: Maccabi Tel Aviv – FCSB

Partida se va juca la Budapesta, de la ora 21.00 (Antena 1 și Antena Play)

Turul II preliminar al Ligii Europa

Joi: Corvinul Hunedoara - Rijeka (Croația)

Meciul se va juca la Sibiu, de la ora 21.00

1 august: Rijeka - Corvinul Hunedoara 21.00

Turul II preliminar al Conference League

Joi: CFR Cluj – Neman Grodno (Belarus) 20.30

1 august: Neman Grodno – CFR Cluj

Meciul se va juca la Gyor (Ungaria), de la ora 21.00

Joi: Maribor (Slovenia) – Universitatea Craiova 21.15

1 august: Universitatea Craiova – Maribor 20.00

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii