FCSB, în ultima urnă a Ligii Europa: campioana poate da de niște coloși. Urmează tragerea la sorți

FCSB, în ultima urnă a Ligii Europa: campioana poate da de niște coloși. Urmează tragerea la sorți

FCSB a salvat onoarea fotbalului românesc și, după un sezon 2023-2024 în care n-am avut nicio formație în grupele competițiilor UEFA, acum vom fi reprezentați de trupa finanțată de Gigi Becali în grupele Ligii Europa.

Gigi Becali, patron FCSB

Gigi Becali, patron FCSB

Va fi o revenire a roș-albaștrilor în această competiție, după o așteptare de 7 ani. Ultima dată, FCSB a fost în grupele UEFA Europa League, ediția 2017-2018. Atunci, bucureștenii au terminat pe 2, după Viktoria Plzeň (Cehia), adunând 10 puncte în șase partide. Pe locurile 3 și 4 s-au clasat Lugano (Elveția) și Hapoel Beer Sheva (Israel). Parcursul FCSB-ului în acel sezon european s-a încheiat în prima fază eliminatorie. Aici, FCSB a bătut Lazio acasă, scor 1-0, însă a fost spulberată în returul din Italia: 1-5.

Emoțiile încep de la ora 14.00, ora României

Acum, FCSB va evolua în noul format al Ligii Europa care intră în vigoare chiar din această toamnă. Pe scurt, s-a renunțat la alcătuirea mai multor grupe. Toate cele 36 de cluburi rămase în competiție, după preliminarii, vor fi repartizate într-o singură serie.

La tragerea de sorți de astăzi, începând cu ora 14.00, ora României, procedura anunțată de UEFA e următoarea:

*Fiecare formație extrasă va întâlni câte două echipe scoase din cele patru urne. Și va disputa un număr total de opt meciuri, jumătate acasă, jumătate în deplasare.

*Două echipe din aceeași țară nu se pot întâlni în faza grupelor. De asemenea, o echipă poate întâlni maxim două adversare provenite de la aceeași asociație națională.

*La finalul fazei grupelor, primele opt clasate vor avansa direct în 16-imi. Ocupantele locurilor 9-24, deci 16 grupări, se vor duela în play-off-ul 16-imilor, tur-retur. Echipele de pe locurile 25-36 vor părăsi acest sezon al cupelor europene. Spre deosebire de anii trecuți, aceste echipe nu vor ajunge în Conference League.

FCSB a fost repartizată în ultima urnă valorică pentru tragerea la sorți de astăzi, după cum se poate vedea mai jos. Iar adversarii roș-albaștrilor pot fi niște coloși ai Europei, precum AS Roma, Manchester United sau Tottenham.

Urne liga europa jpg

Când se vor disputa partidele din faza grupelor

Liga Europa

*Etapa 1: 25/26 septembrie

*Etapa a 2-a: 3 octombrie

*Etapa a 3-a: 24 octombrie

*Etapa a 4-a: 7 noiembrie

*Etapa a 5-a: 28 noiembrie

*Etapa a 6-a: 12 decembrie

*Etapa a 7-a: 23 ianuarie

*Etapa a 8-a: 30 ianuarie

Conference League

*Etapa 1: 3 octombrie

*Etapa a 2-a: 24 octombrie

*Etapa a 3-a: 7 noiembrie

*Etapa a 4-a: 28 noiembrie

*Etapa a 5-a: 12 decembrie

*Etapa a 6-a: 19 decembrie

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Următoarea lovitură de stat a lui Putin

2 A murit la 23 de ani, pentru o poză

3 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”

4 Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, a murit pe A1 după ce un camion cu lemne a rupt parapetul și a intrat pe contrasens

5 Ce tupeu de borfași! Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria / Reacția MAE