Fanii lui David Attenborough, dezgustați de scenele din cel mai recent documentar: „Nu voiam să văd asta”
Ultimul episod al documentarului TV Wild Isles, al cercetătorului David Attenborough, a trezit repulsie în unii telespectatori.
În documentarul de pe BBC One, David Attenborough dezvăluie viața sălbatică britanică. Cel de-al doilea episod a inclus o privire asupra modului în care mistreții au fost reintroduși în Pădurea Dean, cum o rețea subterană de ciuperci leagă între ele întreaga pădure, dar și cum arată cel mai mare melc terestru din lume.
Melcul negru ca cenușa poate ajunge până la 30 cm lungime și trăiește în Dartmoor, se precizează în documentar. Totuși, ritualul de împerechere a fost cel care i-a surprins pe telespectatorii BBC One.
În Wild Isles au apărut melci făcând sex, iar unii telespectatori au fost spus că ar fi preferat să nu vadă așa ceva niciodată.
Filmarea împerecherii melcilor a necesitat condiții perfecte, ei trebuiau să se simtă confortabil. A fost nevoie de o creangă acoperită de mușchi, care să fie menținută umedă cu apă de ploaie naturală, de o lună plină pentru a crea scena și de multe, multe ore de așteptare în mijlocul nopții.
Cameramanul Alastair MacEwen — unul dintre cei mai experimentați cameramani din industria filmului cu animale sălbatice — a așteptat răbdător ore întregi în studioul său sălbatic, în speranța de a surprinde melcii împerecheați. În timp ce în documentar împerecherea este descrisă „pur și simplu frumoasă“ și o „pendulare magică a iubirii“, fanii emisiunii au altă părere.
Reacțiile
Un telespectator a scris: „Tocmai mă uitam la emisiunea lui Attenborough, iar el ne-a arătat melci de 30 de centimetri, iar acum vreau dau foc la fiecare centimetru din Marea Britanie..."
Un altul a spus: „O mulțime de animale care fac chestii sexuale la #WildIsles în seara asta. De asemenea, cine știa că penisul unui melc este atât de mare?".
„Oh, Doamne, penisul de melc nu este ceea ce aveam nevoie să văd #WildIsles", a adăugat altul.
În episodul 3, David Attenborough explorează pajiștile din Marea Britanie, de la cele cu flori până la cele ale munților.
Sursa: adevarul.ro