Extremismul ia amploare și în Marea Britanie. Noul partid al lui Nigel Farage, înaintea conservatorilor în sondaje

Extremismul ia amploare și în Marea Britanie. Noul partid al lui Nigel Farage, înaintea conservatorilor în sondaje

Potrivit unui nou sondaj realizat pentru Daily Express, partidul lui Nigel Farage ar putea fi pe cale să obțină o mulțime de locuri în parlament.

Nigel Farage, liderul Reform UK FOTO: arhivă

Nigel Farage, liderul Reform UK FOTO: arhivă

Un nou sondaj a arătat că disputele din jurul opiniilor lui Nigel Farage cu privire la Ucraina nu au reușit să împiedice reformarea Regatului Unit înainte de alegerile generale.

Un sondaj realizat în exclusivitate pentru Daily Express de Whitestone Insight, care a intervievat 2.012 persoane miercuri și joi din această săptămână, a arătat că Reform UK a crescut cu un punct, ajungând la un procent uriaș de 21 % față de săptămâna trecută, scrie express.co.uk.

Între timp, conservatorii au scăzut cu încă un punct procentual, ajungând la doar 18 %, ceea ce a dus la creșterea la trei puncte a diferenței dintre Farage și Rishi Sunak.

Cel mai recent sondaj va stârni și mai multă neliniște la conducerea conservatoare, cu mai puțin de o săptămână înainte de ziua votului.

Între timp, Partidul Laburist a scăzut cu un punct, ajungând la 38%, însă prăpastia dintre Sir Keir și Sunak înseamnă în continuare că Partidul Laburist este pe cale să obțină o supermajoritate fără precedent.

Introducând sondajul în modelul de predicție a locurilor al Electoral Calculus, acesta sugerează că Partidul Laburist este pe cale să obțină o majoritate de 244 de locuri în fața tuturor celorlalte partide.

În contrast puternic, conform acestui sondaj, conservatorii s-ar prăbuși la doar 57 de locuri, iar Reform UK ar ajunge în Camera Comunelor cu o victorie substanțială de 31 de locuri.

Liberal-democrații, care au scăzut cu un punct, la 11%, în sondajul Whitestone de astăzi, ar deveni opoziția oficială cu 72 de locuri în Camera Comunelor.

Lachlan Rurlander, consultant la Whitestone Insight, a reacționat: „Cu o săptămână înainte de ziua scrutinului, aceste rezultate sugerează că postul de lider al opoziției este în joc. Reform UK a reușit să mențină o anumită dinamică și a obținut un avans de trei puncte față de conservatori, în ciuda a ceea ce a fost considerat în general o săptămână dificilă pentru Nigel Farage.”

Sondajul îi va da un impuls în special lui Nigel Farage, care a avut cea mai grea săptămână a alegerilor de până acum.

Impulsul electoral al reformei a părut să stagneze în urma interviului de vinerea trecută de la BBC, în care a fost acuzat că a repetat o apărare pro-Putin cu privire la războiul din Ucraina.

Farage, care insistă că a fost citat greșit în mod deliberat în legătură cu această dispută, a fost criticat de conservatori, inclusiv de Boris Johnson, care l-a acuzat că „repetă minciunile lui Putin”.

Partidul insurgent de dreapta a fost, de asemenea, asaltat de crize legate de candidați în această săptămână, pe măsură ce au fost scoase la iveală istoricul de comentarii controversate pe rețelele de socializare ale mai multor activiști și potențiali deputați.

Joi, Channel 4 a mers sub acoperire pentru a dezvălui comentarii anti-LGBT și rasiste făcute de activiștii care l-au ajutat pe Farage să fie ales în Clacton, Essex.

Poliția din Essex "evaluează acum de urgență" comentariile rasiste și homofobe făcute de militanții pentru reformă în imaginile difuzate "pentru a stabili dacă există infracțiuni".

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: "Suntem la curent cu comentariile făcute în timpul unui program Channel 4 News și le evaluăm de urgență pentru a stabili dacă există infracțiuni".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii